Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Θέλουμε κοινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων», λέει ο πρόεδρος της ΚΟΠ

«Μετά από σχεδόν 60 χρόνια διαχωρισμού, τώρα είναι δυνατό να ενώσουμε και πάλι το ποδόσφαιρο», δηλώνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) Κωστάκης Κουτσοκούμνης, για την καταρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Ζυρίχη με την «Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου». 


Η συμφωνία, για να οριστικοποιηθεί, θα πρέπει να εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις των δύο Ομοσπονδιών.


Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Κουτσοκούμνης χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» και τονίζει ότι είναι «από τα πιο ισχυρά, λόγω της δημοτικότητας του ποδοσφαίρου».

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ σημειώνει ότι αν και οι δηλώσεις του τουρκοκύπριου συναδέλφου του Χασάν Σέρτογλου ήταν αρνητικές, ακόμη δεν γνωρίζει κατά πόσον έχει υπαναχωρήσει από την καταρχήν συμφωνία.

«Αναμένω να δω την εξέλιξη και ανάλογα θα ενεργήσουμε», λέει και σημειώνει: «Δυστυχώς, τουρκοκύπριοι πολιτικοί έκαναν παραλληλισμό με το Κυπριακό και γι’ αυτό ίσως δεν θέλουν τη συμφωνία».

Έγκριση της συμφωνίας δεν σημαίνει ένταξη των τουρκοκυπριακών ομάδων στο πρωτάθλημα της ΚΟΠ, αναφέρει ο κ. Κουτσοκούμνης και σημειώνει: «Υπάρχουν θέματα που άπτονται του Κυπριακού, και πρέπει πρώτα να επιλυθούν». Πάντως, προσθέτει, το ζήτημα «είναι στο τραπέζι».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΟΠ επισημαίνει και τα εξής:

- Οι τουρκοκυπριακές ομάδες δεν πληρούν τα κριτήρια FIFA-UEFA και δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε διεθνή πρωταθλήματα.

- Οι Τουρκοκύπριοι ζήτησαν συμμετοχή στο UEFA Regions Cup, που είναι για ερασιτεχνικές ομάδες, και αυτό θα μελετηθεί.

- Οι ποδοσφαιριστές τουρκοκυπριακών ομάδων, για να αγωνιστούν στο εξωτερικό, θα πρέπει να κατέχουν νόμιμο διαβατήριο και τέτοια είναι της Κυπριακής και της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εφόσον δεν έχει ένσταση η τουρκοκυπριακή πλευρά, να κληθούν στην Εθνική Κύπρου τουρκοκύπριοι ποδοσφαιριστές.

«Στο Ισραήλ αγωνίζονται Παλαιστίνιοι», ανέφερε ο κ. Κουτσοκούμνης.

Η σύγκληση της γενικής συνέλευσης της ΚΟΠ για να εγκρίνει ή να απορρίψει την καταρχήν συμφωνία, τοποθετείται στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...