Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η Βουλή τίμησε τον επί 16 χρόνια πρόεδρό της Γλαύκο Κληρίδη

Η Ολομέλεια της Βουλής συνήλθε το πρωί σε ειδική συνεδρίαση και απέδωσε φόρο τιμής προς τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Σώματος, από το 1960 μέχρι το 1976.


Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Σε ομιλία του, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι «ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε αδιάλειπτα παρών και δεν φυγάδευσε ποτέ τον εαυτό του από τους αγώνες και τις αγωνίες της πατρίδας και του λαού».

Χαρακτήρισε τον εκλιπόντα προσηνή, ανεξίκακο, μεγαλόθυμο, μειλίχιο, πνευματώδη, οξυδερκή, ικανό διαπραγματευτή, διαλεκτικό, οπαδό του ήπιου πολιτικού λόγου, φορέα ήθους εντιμότητας και ανιδιοτέλειας.

«Ο Γλαύκος Κληρίδης διαμόρφωσε πρότυπο πολιτικού το οποίο έχουμε απόλυτη ανάγκη στη σημερινή βαθιά κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής, των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος» είπε ο κ. Ομήρου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο πλούσιο βιογραφικό του Γλαύκου Κληρίδη και τον χαρακτήρισε κορυφαίο πολιτικό, αλλά όχι ιδιοτελή και υστερόβουλο. Θεσμικό και ταυτόχρονα ανατρεπτικό. Επιγραμματικό και τεκμηριωμένο διδακτικό αλλά όχι επιδεικτικό. Ανεκτικό στην αντίθετη άποψη και την κριτική. Οπαδό του μέτρου και εχθρό της υπερβολής.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε και για τις μακρόχρονες προσπάθειες του Γλαύκου Κληρίδη να επιτύχει λύση του Κυπριακού και κατέληξε: «Χρέος όλων μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα του για ελευθερία και δικαίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...