Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Καμπανάκι για τις επενδυτικές πυραμίδες

Τον κώδωνα του κινδύνου για επενδυτικές πυραμίδες, κρούει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Δήμητρα Καλογήρου κάλεσε το κοινό να είναι προσεκτικό διότι οι πυραμίδες μπορεί να θεωρηθούν παράνομα επενδυτικά σχήματα.

Επεσήμανε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται σε επενδυτικά σχέδια που υπόσχονται πολύ ψηλές αποδόσεις συγκριτικά με τα δεδομένα της εποχής.


Η κα. Καλογήρου ανέφερε ότι ύστερα και από εισήγηση των Εποπτικών Αρχών η Νομική Υπηρεσία επεξεργάζεται νομοσχέδιο για τροποποίηση του ποινικού κώδικα, ώστε να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις πυραμίδων και να καθίσταται ποινικό αδίκημα η σύσταση, λειτουργία και η προώθηση τέτοιων επενδυτικών σχεδίων.

Το θέμα των πυραμίδων απασχόλησε επανειλημμένα την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Εμπορίου.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους δήλωσε ότι σύμφωνα με το νόμο περί εμπορικών πρακτικών, επενδυτικά σχήματα αυτού του είδους είναι παράνομα.

Είπε επίσης ότι η Υπηρεσία έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες και τις εξετάζει, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιβλήθηκε πρόστιμο.

Κάλεσε το κοινό να είναι πολύ προσεκτικό και να καταγγέλλει οτιδήποτε ύποπτο είτε απευθείας στην Υπηρεσία ή στη Γραμμή του Καταναλωτή στο τηλέφωνο 1429.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...