Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Aνήλικοι στην Πάφο έσπαζαν στο ξύλο και έκλεγαν μεθυσμένους τουρίστες



Στην εξάρθρωση νέας εγκληματικής σπείρας που δρούσε στην Πάφο, την 5η στη σειρά, προχώρησε η Αστυνομία Πάφου με τη σύλληψη δύο νεαρών ηλικίας 16 και 17 χρόνων.

Σε δηλώσεις του στο PafosPress o Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Νίκος Τσαππής, ανέφερε ότι ύστερα από πληροφορίες της Αστυνομίας προχώρησε στη σύλληψη των δύο νεαρών ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαππή οι δράστες συνήθιζαν να δρούν με τον ίδιο τρόπο. Εντόπιζαν θαμώνες νυχτερινών κέντρων στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου οι οποίοι κατανάλωναν αλκοόλ και κατά την αναχώρησή τους, οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι σημεία της περιοχής όπου δεν υπήρχε ικανοποιητικός φωτισμός, τους έκαναν επίθεση και τους κτυπούσαν ενώ στη συνέχεια τους έπαιρναν ότι είχαν στην κατοχή τους.


Πρόκειται για περιστατικά τα οποία σημειώθηκαν στις 14 Ιουλίου και 12 Αυγούστου του 2013.

Στην πρώτη περίπτωση ληστείας, Ρώσος τουρίστας, κατήγειλε στην Αστυνομία ότι ενώ περπατούσε γύρω στις 3:30, τα ξημερώματα επί της οδού Παλαίπαφου, πέντε άγνωστα νεαρά πρόσωπα του επιτέθηκαν και αφού τον χτύπησαν του απέσπασαν το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και πιστωτικές κάρτες. Ο παραπονούμενος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διέγνωσε πως έφερε μικρο-εκδορές και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απελύθη.

Η δεύτερη περίπτωση η οποία είναι πιο πρόσφατη, αφορά 21χρονο Βρετανό ο οποίος κατήγειλε ότι, γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν σε περιοχή της Κάτω Πάφου, τον πλησίασαν τέσσερα με πέντε νεαρά πρόσωπα και αφού τον κτύπησαν με τα χέρια και τα πόδια τους, του έκλεψαν το χρηματικό ποσό των €60 και μια πιστωτική κάρτα και ακολούθως, τράπηκαν σε φυγή. Ο 21χρονος υπέστη εκδορές στη μύτη και τον αγκώνα.

Οι νεαροί δράστες ανακρινόμενοι ομολόγησαν την ανάμειξή τους στις υποθέσεις ενώ οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου όπου αποφάσισε την 8ημερη προσωποκράτησή τους. Για τις ίδιες υποθέσεις αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Μετά και την εξάρθρωση και της 5ης τσπείρας από την Αστυνομία Πάφου, ο Νίκος Τσαππής τόνισε ότι, η Αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες της και βρίσκεται επί των επάλξεων, για την πάταξη του εγκλήματος και της παρανομίας.
http://pafospress.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...