Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Για αδιαλλαξία κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ο Ντερβίς Έρογλου

Η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει απηυδήσει από τα παιχνίδια της ελληνοκυπριακής πλευράς με την ανοχή της ΕΕ και του ΟΗΕ ανέφερε σε μήνυμά του ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων

Στο μήνυμά του για τη μουσουλμανική γιορτή του Ραμαζανιού που αρχίζει την Πέμπτη, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου αναφέρθηκε στο Κυπριακό, λέγοντας ότι αναμένει μια νέα κινητικότητα το επόμενο διάστημα, υποστηρίζοντας ότι «αν οι ελληνοκύπριοι γείτονες δεν κάνουν πίσω από τα λόγια τους, οι συνομιλίες πρέπει να συνεχίσουν τον Οκτώβριο από το σημείο όπου σταμάτησαν. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν πρέπει να συμφωνήσουν να ξαναρχίσουν όλα από το μηδέν, ή να υπάρξει αναβολή της επίλυσης ανεχόμενα τα παιχνίδια με το χρόνο».

Κατά τον Έρογλου «το να λέγεται στην τουρκοκυπριακή πλευρά “δώστε μας τα Βαρώσια (Αμμόχωστο) και να ξεκινήσουμε, φέρτε αυτό ή εκείνο”, για μας δείχνει ότι δεν ξέρουν τα όριά τους και είναι αδιάλλακτοι». Η τουρκοκυπριακή πλευρά, συνέχισε, έχει απηυδήσει από τα παιχνίδια της ελληνοκυπριακής πλευράς με την ανοχή της ΕΕ και του ΟΗΕ. Οι Τουρκοκύπριοι, είπε, δεν θέλουν να ζουν κάτω από «εμπάργκο» και υπό απομόνωση. Ο «λαός», όπως ανέφερε, δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη δική του βούληση, τα κυριαρχικά δικαιώματά του, τα εδάφη του, την ελευθερία του και τις εγγυήσεις της Τουρκίας και αυτό το δηλώνει με κάθε αφορμή.
Θα παρακαθίσει (η τουρκοκυπριακή πλευρά) στο τραπέζι των συνομιλιών με καλή πρόθεση, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου, ενώ οι Ελληνοκύπριοι «θα συνεχίσουν να σφετερίζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και δεν θα καταφέρουν τίποτα στο τραπέζι των συνομιλιών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...