Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Να φύγουν οι Κύπριοι πολίτες από τη Συρία, λέει το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου


Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι σε θέση να παρέχει προξενική αρωγή σε Κύπριους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στην χώρα - Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την Κύπρο και τον τουρισμό λέει ο κ. Κασουλίδης

Να εγκαταλείψουν άμεσα τη Συρία συμβουλεύει το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών όλους τους Κύπριους πολίτες, οι οποίοι πιθανόν διαμένουν ή επισκέπτονται προσωρινά τη χώρα, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης.

Το κυπριακό υπουργείο εξωτερικών αναφέρει πως λόγω της άρσης λειτουργίας της Πρεσβείας  στη Δαμασκό ένεκα του εμφυλίου πολέμου, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι σε θέση να παρέχει προξενική αρωγή σε Κύπριους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στην χώρα.

Προστίθεται ότι σε περίπτωση έκτακτης ή και προξενικής ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Λειτουργό Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +35 7 99660129, ή το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο +35 7 22801000, ή με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βηρυτό, Λίβανος (M.N.C. Building, Debbas Street, Rmeil-Achrafieh, Beirut, Lebanon, Tel.: + 961 1 329500 ext. 101, Emergency: 00961 71559500 (after office hours), Fax: + 961 1 326471, Ε-mail: info@cyprusembbeirut.org. Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Αμμάν, Ιορδανία (Wadi Sakra (Arar Str., Building no 233, 4th floor, P.O.Box 5525, Amman 11183, Jordan, Tel: +9626 5657467, Fax: +9626 5657895, E-mail : info@cyprusembassyamman.org).

Παρόλα αυτά η Λευκωσία διατείνεται πως δεν διακρίνει κανέναν ορατό κίνδυνο για τους πολίτες και τον τουρισμό στη Κύπρο από τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μετά από ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για να εξετάσει τις εξελίξεις στη Συρία και την Αϊγυπττο, δήλωσε πως δεν δεν αναμένει να βρεθεί η Κύπρος προ οποιασδήποτε έκπληξης, σε σχέση με τη χρήση των βρετανικών βάσεων, μέσα στα πλαίσια των ορίων, των δυνατοτήτων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών, οι Υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Συγκοινωνιών και Έργων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Κασουλίδης σημείωσε πως υπάρχουν συμφωνίες για χρησιμοποίηση του εδάφους της Κύπρου προς εξυπηρέτηση πολιτών φίλων χωρών προς την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...