Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

«Η πρόταση επιστροφής της Αμμοχώστου απευθύνεται στην Τουρκία»

«Ειδική περίπτωση και όχι ως γενικό πλαίσιο της επίλυσης του Κυπριακού» ανέφερε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης


Ο εκπρόσωπος της Κυπριακής κυβέρνησης Χρήστος Στυλιανίδης αναφερόμενος στη πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επιστροφή της Αμμοχώστου επανέλαβε ότι η πρότασή απευθύνεται στην Αγκυρα και η Αμμόχωστος μπορεί να αντικριστεί ως ειδική περίπτωση και όχι ως γενικό πλαίσιο της επίλυσης του Κυπριακού.

Είπε επίσης ότι η επιστροφή της θα δημιουργήσει σημαντική δυναμική για λύση και την οριστική ρύθμιση των διαφορών μεταξύ των χωρών μας. Ανέφερε, επίσης, ότι επειδή στο παρελθόν δεν ευοδώθηκαν παλαιότερες προσπάθειες, δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να προτάσσουμε το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος"  ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι το Κυπριακό δεν συνδέεται με το μνημόνιο και ότι η μόνη σχέση είναι ότι σε περίπτωση λύσης, η αντιμετώπιση της κρίσης θα επισπευσθεί και θα δημιουργηθούν συνθήκες αναγκαίες για γρηγορότερη έξοδο από την κρίση. Είπε, εξάλλου, ότι η ύφεση θα ταλαιπωρεί τον τόπο για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια και δεν πρέπει να προτείνεται το πάγωμα του Κυπριακού ως τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...