Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Χρονικό όριο για τις διαπραγματεύσεις ζήτησε εκ νέου ο Έρογλου

«Η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης


Χρονικό όριο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που αναμένεται να αρχίσουν το φθινόπωρο για το Κυπριακό ζήτησε εκ νέου ο Ντερβίς Έρογλου.

Σε μήνυμά του για την επέτειο της «κοινοτικής αντίστασης της 1ης Αυγούστου», κατά την οποία συνεορτάζονται η 37η επέτειος ίδρυσης της «διοίκησης δυνάμεων ασφαλείας», η 55η επέτειος της εγκαθίδρυσης της ΤΜΤ και η 442η επέτειος της κατάληψης της Κύπρου από τους Οθωμανούς το 1571, ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί και ότι η Κύπρος πρέπει να καταστεί χώρος συνεργασίας για τα κοινά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα των Ε/κ και των Τ/κ.

Είπε ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο και ότι θα πρέπει να υπάρχει χρονικό όριο για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Επανέλαβε τα περί «εμπάργκο» και «απομόνωσης» των Τ/κ, λέγοντας ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί».

Στο μήνυμά του, ο Ντερβίς Έρογλου ανέφερε ότι «εάν δεν είχε σχηματιστεί η ΤΜΤ, οι Ε/κ θα είχαν πετύχει το στόχο της ένωσης με την Ελλάδα» και ότι «ο σχηματισμός της ‘διοίκησης δυνάμεων ασφαλείας’ είναι ένα από τα θετικά αποτελέσματα» της εισβολής του 1974.

Υποστήριξε ότι εάν δεν γινόταν η εισβολή, «η Ελληνική Δημοκρατία που ελέγχει τη νότια Κύπρο, θα έλεγχε ολόκληρη την Κύπρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...