Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Λευκωσία: Πάρτι κρατουμένου στο κελί του με γυναίκες και αστυνομικούς


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί, γιατί επέτρεψαν την είσοδο, σε κελί κρατούμενου σε αστυνομικό σταθμό, σε επτά φίλους τους, ανάμεσα τους δύο γυναίκες. Συμμετείχαν, μάλιστα, και... οι ίδιοι στο πάρτι. Έξω φρενών είναι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.
Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο χώρο των κελιών, στον αστυνομικό σταθμό προαστίου της Λευκωσίας, πρόδωσε το πάρτι που στήθηκε σε κελί κρατούμενου στις 26 περασμένου Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, κρατούμενος φαίνεται να κάλεσε στο κελί του επτά φίλους του, ανάμεσα τους και δύο γυναίκες, σε ώρα που δεν επιτρέπονταν οι επισκέψεις.

Δύο αστυνομικοί οι οποίοι ήταν βάρδια εκείνη τη νύχτα, προφανώς δεν εφάρμοσαν τους απαιτούμενους ελέγχους, με αποτέλεσμα μέσα στο κελί να στηθεί πάρτι.

Για τα όσα διαδραματίστηκαν ενημερώθηκαν αρκετές ημέρες αργότερα, από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες, τόσο ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Η αντίδρασή τους ήταν άμεση, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης. «Έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δύο μέλη της αστυνομίας ένας αναπληρωτής λοχίας και ένας αστυφύλακας και διερευνώνται εναντίων τους συγκεκριμένα πειθαρχικό αδικήματα. Συγκεκριμένα και πάντα με ότι υπάρχει ενώπιον μας τα δύο μέλη της Αστυνομίας δεν είχαν τηρήσει τις οδηγίες και τους κανονισμούς σχετικά με την επίσκεψη κρατουμένων», είπε ο κ. Αγγελίδης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας θα διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, αναφορικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, και αν προκύπτουν μαρτυρίες ότι εμπλέκονται και άλλα μέλη της δύναμης στο πάρτι που στήθηκε μέσα στο αστυνομικό κελί, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα διαταχθεί νέα έρευνα εναντίον τους.
alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...