Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Λύση του Κυπριακού απαιτούν ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις

Διαβάστε τι αναφέρεται στη διακήρυξη που υπογράφουν


Ο πιο σοβαρός κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός είναι η συνέχιση της de facto διαίρεσης του τόπου, αναφέρουν σε διακήρυξή τους ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις για την 1η Σεπτεμβρίου, η οποία καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία  ως Παγκόσμια Μέρα Δράσης των Συνδικάτων για την ειρήνη στη μνήμη της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας κατά της ανθρωπότητας το 1939.

«Ο αγώνας για την ειρήνη και την επανένωση της χώρας μας είναι για μας βασική και άμεση προτεραιότητα μας. Ξέρουμε ότι καμία κατάκτηση των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι μόνιμη και σταθερή όσο η πατρίδα μας παραμένει διχοτομημένη», αναφέρει η διακήρυξη που συνυπογράφουν οι οργανώσεις ΠΕΟ, DEV-IS, KTOS, KTOEOS, KTAMS και BES.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο διεθνές επίπεδο να εντείνουν τις προσπάθειες τους για εξεύρεση συμφωνημένης λύσης, σημειώνοντας ότι η παρέλευση του χρόνου δεν βοηθά το στόχο της λύσης, αλλά αντίθετα βοηθά στην εδραίωση της υφιστάμενης κατάστασης. «Για το συμφέρον της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας ζητούμε την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών, με ειλικρινή διάθεση, χωρίς υπαναχωρήσεις και με σεβασμό στα μέχρισήμερα συμφωνηθέντα θέματα», αναφέρεται.

Η διακήρυξη καλεί τέλος όσες οργανώσεις, συνδικαλιστικές ή άλλα οργανωμένα σύνολα, συμφωνούν με το παρόν κείμενο, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί τους «για να δώσουμε βροντερό μήνυμα ότι η λύση και η επανένωση του τόπου μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...