Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κυπριακό: Προβλήματα βλέπει ο Έρογλου στην επανέναρξη των συνομιλιών

Είπε ακόμη ότι το θέμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου αποτελεί μόνο μέρος μίας περιεκτικής λύσης


Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι οι συνομιλίες στο Κυπριακό ενδέχεται να εισέλθουν σε «προβληματική φάση», αν ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης «επιμείνει σε προϋποθέσεις πριν την επανέναρξη».

Ο κ. Ερογλου υπενθύμισε ότι ο ίδιος και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «συμφώνησαν για την επανέναρξη των συνομιλιών επί του Κυπριακού τον Οκτώβριο σε κοινωνικό δείπνο που είχαν τον Μάιο».

«Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που γίνονται οι συσκέψεις της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.  Ο κ. Αναστασιάδης τώρα αναζητά μεθόδους πώς να συμμετάσχει στις συνομιλίες. Μάθαμε από τον Τύπο ότι ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Εάν προγραμματίζει να θέσει όρους για την επανέναρξη των συνομιλιών τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει την διαδικασία σε προβληματική φάση», δήλωσε ο κ. Έρογλου.

Είπε ακόμη ότι το θέμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου αποτελεί μόνο μέρος μίας περιεκτικής λύσης. Σχολιάζοντας την άσκηση Ελλάδας- Ισραήλ για χερσαίες και αεροπορικές ασκήσεις στη Μεσόγειο στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο κ. `Ερογλου είπε ότι «η ενέργεια αυτή έχει σκοπό να αυξήσει την ένταση στο νησί" και ότι το λεγόμενο υπεξ των κατεχομένων "προέβει σε παραστάσεις σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...