Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου: Η οικονομία του νησιού σταθεροποιείται

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ο κ. Πανίκος Δημητριάδης ανέφερε ότι η κυπριακή οικονομία έχει καταγράψει «σημαντική βελτίωση» μετά την εξασφάλιση του πακέτου βοήθειας ύψους 10 δισεκατομμυρίων


Η κυπριακή οικονομία έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και η κατάσταση στην Κύπρο σταθεροποιείται, δήλωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι η κυπριακή οικονομία έχει καταγράψει «σημαντική βελτίωση» μετά την εξασφάλιση του πακέτου βοήθειας, ύψους 10 δισ.

«Η κατάσταση στην Κύπρο σταθεροποιείται» είπε. Από το Τζάκσον Χολ της αμερικανικής πολιτείας Γουαϊόμινγκ, όπου πραγματοποιήθηκε ετήσια σύνοδος κεντρικών τραπεζιτών και οικονομολόγων, ο κ. Δημητριάδης, είπε επίσης ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής δεν μπορούν να αποκλείσουν μείωση των βασικών επιτοκίων σε νέο ιστορικό χαμηλό, ακόμα και εν μέσω ενδείξεων ότι η οικονομία της ευρωζώνης βελτιώνεται. Τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ εμφανίζονται διχασμένα αναφορικά με το κατά πόσον υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης αρχίζει να βελτιώνεται. Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι «η επιλογή αυτή βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά». «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο παρόλο που κάποιος πρέπει να δει τα νέα στοιχεία» είπε και πρόσθεσε ότι «τα στοιχεία είναι πιο ενθαρρυντικά».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...