Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Πυρετός για το 18% της Λαϊκής – Τρέχουν να προλάβουν τη χρονική διορία στον ΔΗΣΥ

-Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας – Τι μέλλει γενέσθαι με την «κακή» Λαϊκή 
-Μάχη με το χρόνο κάνουν στον ΔΗΣΥ: «Το θέμα να λήξει πριν την 12η Σεπτεμβρίου
-Προσπάθειες για προσαρμογή βάσει Μνημονίου, εντός όμως χρονικών ορίων

Πολιτικός καύσωνας επικρατεί με σημείο αιχμής τη διαχείριση του 18% της «κακής» Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου, όπως αναφέρεται στο σημερινό «Φιλελεύθερο». Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται ότι θα δοθούν νομικές μάχες για τον έλεγχο της Τράπεζας Κύπρου. Το θέμα φαίνεται ότι θα απασχολήσει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο εκτιμάται ότι θα συζητήσει τρόπους για να ρυθμιστεί ο ρόλος του διοικητή στην όλη διαδικασία.

Ο λόγος είναι ότι την «κακή» Λαϊκή διαχειρίζεται σήμερα η Άντρη Αντωνιάδου, η ειδική διαχειρίστρια την οποία διόρισε η Αρχή Εξυγίανσης, που είναι η Κεντρική Τράπεζα. Το κυβερνών κόμμα θέλει να προλάβει τον χρόνο, αφού το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Τράπεζας Κύπρου στις αρχές Σεπτεμβρίου και την απόκτηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τις 12 του ίδιου μήνα.

Επίσης, αποφασίστηκαν ομόφωνα η κατάθεση πρότασης νόμου, με την οποία θα μοιραστεί η κατοχή του 18% των μετοχών της νέας Τράπεζας Κύπρου από τη διαχειρίστρια της Λαϊκής στους ανασφάλιστους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, και η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τη διαχειρίστρια. Λόγο στις εξελίξεις μπορεί να έχει και η Τρόικα.

Με βάση πάντως το Μνημόνιο, η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τους μετόχους. Για τον λόγο αυτό θα εγκριθεί νομοθεσία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 για ενίσχυση της τραπεζικής διακυβέρνησης, όπου θα μπαίνουν τα όρια για να μπορεί κάποιος να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο

newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...