Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δραπέτης ελληνικών φυλακών συνελήφθη στην Κύπρο

Επικίνδυνο πρόσωπο θεωρείται 25χρονος Ελληνοπόντιος που συνελήφθη από την Αστυνομία Λεμεσού και ο οποίος... είχε δραπετεύσει πριν από δυο μήνες από τις φυλακές Αλικαρνασσού στην Κρήτη, ενώ εξέτιε ποινή φυλάκισης 25 ετών για σωρεία εγκληματικών υποθέσεων.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως ο 25χρονος είχε συλληφθεί στις 7 Αυγούστου για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη πόλη και Επαρχία Λεμεσού, μαζί με άλλον έναν ομοεθνή του.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε πως ο νεαρός έφτασε στην Κύπρο με πλαστό διαβατήριο, ενώ προχθές οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν την κυπριακή Αστυνομία ότι πρόκειται για άτομο που είχε καταδικαστεί, το 2008, σε ποινή φυλάκισης 25 χρόνων και το οποίο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια τριήμερης άδειας που του δόθηκε από τις φυλακές.

Οι ελληνικές Αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του εκζητούμενου, ο οποίος είχε καταδικαστεί για 45 περίπου υποθέσεις που αφορούσαν απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ληστειών, κλοπών κ.ά.

Μετά από γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, η Αστυνομία απέσυρε τις υπό διερεύνηση υποθέσεις στην Κύπρο και προχώρησε, στη βάση του ευρωπαϊκού εντάλματος, στην έκδοση εθνικού εντάλματος σύλληψης του 25χρονου, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ο συλληφθείς δεν έφερε ένσταση στην έκδοση του και οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, όπου εντός 10 ημερών αναμένεται να μεταφερθεί πίσω στην Ελλάδα.
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...