Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ευρεία σύσκεψη για την Άμυνα στην Κύπρο

Η σύσκεψη συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα, το οποίο έθεσε η Επιτροπή Άμυνας διαμέσου του Προέδρου της Βουλής


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:30 το πρωί η ευρεία σύσκεψη για την Άμυνα, την οποία προεδρεύει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Προεδρική κατοικία στο όρος Τρόοδος στη Κύπρο.

Συμμετέχουν οι Υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή ‘Άμυνας , οι Αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ο πολιτικός προϊστάμενος της ΚΥΠ.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα, το οποίο έθεσε η Επιτροπή Άμυνας διαμέσου του Προέδρου της Βουλής.

Σε δηλώσεις του, ο Κύπριος Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου είπε πως η  κυβέρνηση με την ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  αποδεικνύει ότι θέτει ψηλά στην ατζέντα τα θέματα Άμυνας και ασφάλειας και ότι τα θέματα αυτά πρέπει να αφεθούν μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις.

«Εμείς επιδιώκουμε συλλογικότητα, γι αυτό και θα ενημερώσουμε για την υφιστάμενη κατάσταση της Εθνικής Φρουράς και τα προβλήματα που έχει,  εφ όλης της ύλης,  αλλά θα παρουσιάσουμε και το όραμα για αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, τον οδικό χάρτη δηλαδή», ανέφερε ο κ. Φωτίου.

Διευκρίνισε ότι μέσα στους σχεδιασμούς για αναδιάρθρωση είναι και το θέμα της μείωσης της θητείας, δεν είναι όμως το μοναδικό. Θα γίνει επίσης ενημέρωση και για τις εξελίξεις όσον αφορά τις συνεργασίες της Κύπρου για θέματα ενεργειακής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...