Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

«Υπάρχουν προοπτικές για έξοδο της κυπριακής οικονομίας από την κρίση»


Την πεποίθηση ότι υπάρχουν προοπτικές για έξοδο της κυπριακής οικονομίας από την κρίση, εάν ληφθούν οι σωστές αποφάσεις εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις, μετά την κατάθεση του στην Ερευνητική Επιτροπή.
Αυτή την ώρα, είπε, η ενότητα δυνάμεων στο εσωτερικό είναι ζωτικής σημασίας. Η αξιοπιστία την οποία «μέρα με τη μέρα επανακτούμε είναι το διαβατήριο για ανάκαμψη της οικονομίας», είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι αναγνωρίζει την τεράστια σημασία που έχει η ορθή και έγκαιρη διερεύνηση των γεγονότων για την κατάσταση της οικονομίας και η απόδοση ευθυνών εκεί όπου ανήκουν. Διαφορετικά, τόνισε, η κοινωνία θα γυρίσει την πλάτη και θα απαξιώσει το πολιτικό σύστημα. Την κοινωνία, συνέχισε, δεν την ενδιαφέρουν οι κομματικές τακτικές και αντιπαραθέσεις, αλλά ζητά απαντήσεις για το πως αυτή η ευημερούσα χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας καθώς και με ποιούς τρόπους θα αντιμετωπίσουμε τα όσα προβλήματα σήμερα βιώνουμε.

Εξάλλου, σε δήλωση που κατατέθηκε στην Επιτροπή ως τεκμήριο ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει:

«Την 1η Μαρτίου παρέλαβα μια ωρολογιακή βόμβα με προκαθορισμένο το χρόνο πυροδότησής της και οι ενώπιον μου επιλογές ήσαν δυο. Ή την αφήνω να εκραγεί με καταστροφικές συνέπειες του συνόλου της επικράτειας ή προχωρώ σε ελεγχόμενη έκρηξη με οδυνηρές μεν συνέπειες, αλλά με ανοικτές τις προοπτικές διάσωσης και ανάκαμψης».

Η δήλωσή συνοδεύεται από τρία έγγραφα: Το πρώτο αφορά τα γεγονότα και τον τρόπο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης μέχρι την 1η Μαρτίου 2013, καθώς και τις ενέργειες του ως αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κατά την εν λόγω περίοδο. Το δεύτερο αναφέρεται στις πολιτικές και τις αποφάσεις που ακολουθήθηκαν από την ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο της Κυπριακής Δημοκρατίας την 1η Μαρτίου μέχρι και το πρώτο Eurogroup στις 15 Μαρτίου. Το τρίτο αφορά την περίοδο μεταξύ πρώτου και δεύτερου Eurogroup στις 24-25 Μαρτίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...