Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Κυπριακό: Άγνοια περί των σεναρίων για αμερικανική «ενδιάμεση» λύση εκφράζει η Λευκωσία

«Η Λευκωσία έχει συγκεκριμένη στρατηγική για το θέμα της επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό» δηλώνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος


Η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει καμία πληροφορία ότι τα Ηνωμένα Έθνη προωθούν ενδιάμεση λύση στο Κυπριακό στη βάση του προτύπου των Ιδεών Γκάλι, δήλωσε σήμερα ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι η Λευκωσία έχει συγκεκριμένη στρατηγική για το θέμα της επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό.

Σε ό,τι αφορά θέμα προϋποθέσεων για επανέναρξη του διαλόγου, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «έχουμε τονίσει κατ ΄ επανάληψη πως επιμένουμε όντως στη σωστή προετοιμασία, γιατί θέλουμε η επανέναρξη του διαλόγου να γίνει με πολύ μεγάλες προοπτικές αποτελεσμάτων».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν έχει τεθεί ποτέ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οποιαδήποτε προϋπόθεση για επανέναρξη του διαλόγου».

«Άλλο σωστή προετοιμασία, άλλο προϋποθέσεις - είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και αυτή την πρόθεση έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σημειώσει σε όποιες επιστολές αποστείλει στους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε.

Ερωτηθείς πότε θα τις αποστείλει ο πρόεδρος τις επιστολές, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «ετοιμάζονται και θα σταλούν την κατάλληλη στιγμή».

Σε ερώτηση αν διαβλέπει πως κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν συγκεκριμένο κλίμα, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε «καθόλου», προσθέτοντας ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη τακτική και στρατηγική για την επανέναρξη του διαλόγου και πιστεύει ακράδαντα ότι ναι, με την επανέναρξη του διαλόγου θα πρέπει να οδηγηθούμε σε λύση του Κυπριακού και εμείς είμαστε αυτοί που θέλουν περισσότερο από όλους τη λύση».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...