Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Αστυνομικοί κατηγορούνται για δωροδοκία από τουρκοκύπριο

Ο τουρκοκύπριος σφαιτεριζόταν περιουσίες ελληνοκυπρίων - Σε τραπεζικούς λογαριασμούς δύο αστυνομικών βρέθηκαν συνολικά 50.000 ευρώ - Εκτιμάται ότι αποτελούν χρήματα από δωροδοκία για να συντάξουν την έκθεση υπέρ του τουρκοκύπριου


Σαφείς αιχμές για παραπλάνηση και παρεμπόδιση ερευνών, εναντίον της ηγεσίας της κυπριακής αστυνομίας, άφησε ο υπουργός δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης της Κύπρου Ιωνάς Νικολάου. 

Ο κ. Νικολάου αναφερόταν σε έρευνες που έκανε η ΚΥΠ σε σχέση με έκθεση που είχαν συντάξει αστυνομικοί, για τουρκοκύπριο ο οποίος πούλησε ακίνητη περιουσία στις ελεύθερες περιοχές χωρίς όμως να μπορεί να το κάνει, αφού διέμενε μόνιμα στα κατεχόμενα και σφαιτεριζόταν περιουσία ελληνοκυπρίων.

Οι δύο αστυνομικοί στην έκθεση τους είχαν αναφέρει ότι ο τουρκοκύπριος έμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές και δεν κατείχε ελληνοκυπριακή γη στα κατεχόμενα.

Σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο αστυνομικών βρέθηκαν συνολικά 50.000 ευρώ που εκτιμάται ότι αποτελούν χρήματα από δωροδοκία για να συντάξουν την έκθεση. Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και συνελήφθησαν ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα εναντίον τους η οποία έχει πολύ μεγάλες διαστάσεις, αφού υπάρχουν καταγγελίες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta (Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου), επιχειρηματιών και άλλων.
Μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του Κύπριου υπουργού δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης Ιωνά Νικολάου κατά της ηγεσίας της κυπριακής αστυνομίας, εκτός από τους δύο αστυνομικούςτης ΚΥΠ, συνελήφθησαν ακόμα ένας πρώην αστυνομικός και ένας επιχειρηματίας (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας). Όλοι εμπλέκονται σε υπόθεση ύποπτης αγοραπωλησίας ακινήτου που άνηκε σε τουρκοκύπριο και κατέληξε στην ιδιοκτησία του Ταμείου Συντάξεων της CYTA (Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου). Στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης πολιτικά πρόσωπα και άλλοι παράγοντες, και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός, όπως είπε, «ότι κάποιοι επιδίωξαν, είτε να παραπλανήσουν, είτε να δώσουν κακή πληροφόρηση, είτε ακόμα να αφήσουν πληροφορίες να κυκλοφορούν, που πιθανόν ακόμα και να επηρέαζαν την υπόθεση».

Είπε πως «αυτά τα φαινόμενα σίγουρα θα πρέπει να σταματήσουν, αν θέλουμε κάποιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και δυστυχώς τέτοια συμβάντα παρατηρούνται να προκύπτουν ακόμα και από την ηγεσία της Αστυνομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...