Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ελλάδα- Κύπρος- Ισραήλ δεσμεύονται να συνεχίσουν την «ενεργειακή συνεργασία»

Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι κυβερνήσεις των τριών χωρών


Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τη στενή τους συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της ανανεώσιμης ενέργειας της παραγωγής ηλεκτρισμού και της επεξεργασίας νερού, εκφράζουν οι Κυβερνήσεις Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.

Αυτό αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν τα αρμόδια Υπουργεία των τριών χωρών μετά από την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στους τομείς ενέργειας και υδάτων από τον Κύπριο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας Γιάννη Μανιάτη και τον Υπουργό Υδάτινων και Ενεργειακών Πόρων του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ.

Οι τρεις Υπουργοί «δεσμεύονται να συνεχίσουν τη στενή τους συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, ανανεώσιμης ενέργειας, παραγωγής ηλεκτρισμού και επεξεργασίας νερού και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη άλλων σχετικών βιομηχανιών, οι οποίες προωθούν την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου».

Παράλληλα χαιρετίζουν «κοινά έργα στον ενεργειακό τομέα που θα ενισχύσουν την ασφάλεια της ενεργειακής παροχής, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής».
Σ’ αυτό το πλαίσιο, προστίθεται στο κοινό ανακοινωθέν, οι Υπουργοί Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ χαιρετίζουν το ιδιωτικής πρωτοβουλίας έργο «EuroAsia Interconnector» που στοχεύει στην ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών.

Ως έργο κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ, το συγκεκριμένο έργο μπορεί δυνητικά να επιτρέψει την εξαγωγή ηλεκτρισμού που παράγεται στην Ανατολική Μεσόγειο προς ενεργειακή αγορά της ΕΕ μέσω διευρωπαϊκών ηλεκτρικών δικτύων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...