Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΑΚΕΛ: Μη βάζετε κόσμο φυλακή για χρέη προς το κράτος

Όπως ανέφερε ο κ. Ευαγόρου ζούμε μια οικονομική κατάρρευση με πτωχεύσεις, φυλακίσεις, διασυρμούς, οικογενειακά δράματα, πανικό ακόμα και αυτοκτονίες


Το ΑΚΕΛ καλεί τον Kύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση να μελετήσουν με τον Γενικό Εισαγγελέα την πιθανότητα αναστολής ποινικών διώξεων για οφειλές προς το κράτος για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μέχρις να ξεκινήσει να βελτιώνεται η οικονομική δραστηριότητα.

Ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου κάλεσε επίσης τις εμπορικές τράπεζες στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δανείων για τον επιχειρηματικό κόσμο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, πέρα από τη μείωση των επιτοκίων και άλλων χρεώσεων, να εφαρμόσουν και την μέθοδο της επιμήκυνσης της αποπληρωμής. «Τέτοιες ενέργειες είναι σίγουρο ότι στο τέλος της ημέρας αποβαίνουν προς όφελος και των συμβαλλομένων αλλά και της οικονομίας. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι ρυθμίσεις που γίνονται θα στοχεύουν στο πιο ουσιαστικό, που κατ’ εμάς είναι ο κόσμος να μην χάνει την κυριότητα της περιουσίας του», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ευαγόρου ζούμε μια οικονομική κατάρρευση με πτωχεύσεις, φυλακίσεις, διασυρμούς, οικογενειακά δράματα, πανικό ακόμα και αυτοκτονίες. Εκατοντάδες άνθρωποι μας ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας οδηγούνται καθημερινά στα δικαστήρια και πολλές φορές στη φυλακ, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...