Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ με τον Γιώργο Λιλλήκα

Συνάντηση στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, είχαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης και ο Γραμματέας της Κ.Ο. Δημήτρης Αναγνωστάκης με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Πολιτών της  Κύπρου, Γιώργο Λιλλήκα. Τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Πολιτών συνόδευαν οι Στέλιος Αμερικάνος, Πολιτικός Συντονιστής και Μαρίλια Παναγιώτου, Συντονίστρια Θεματικών Συμμαχιών.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, χαρακτήρισε «επικοδομητική» τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Πολιτών και πρόσθεσε: «Αυτό το οποίο, του μεταφέραμε είναι ότι η Δημοκρατική Αριστερά παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις. Έχει πολύ στενή επαφή με όλες τις δυνάμεις της Κύπρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε και θέλουμε να επιτευχθεί είναι η διαμόρφωση ενός εθνικού μετώπου, ενός μετώπου εθνικής συννενόησης προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης του  προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων  του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και βεβαίως των πάγιων θέσεων της Κύπρου και της Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, έκανε λόγο για «δημιουργικό και παραγωγικό διάλογο». Αναφερόμενος στο πρόβλημα εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού είπε ότι η θέση του κόμματός του «είναι ότι η λύση πρέπει να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αποκαθιστά τις δημοκρατικές ελευθερίες και με κανέναν τρόπο δεν θα πρέπει η λύση του κυπριακού να οδηγεί σ’ ένα κράτος στο οποίο δεν θα γίνεται σεβαστό το ευρωπαϊκό κεκτημένο και οι πολίτες της κυπριακής Δημοκρατίας δεν θα έχουν πλέον τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες».

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών, πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο σε αυτές τις δύσκολες ώρες να υπάρξει ένας πανεθνικός διάλογος, που θα οδηγήσει σε συστράτευση της Κύπρου και της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...