Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αποχωρεί από το ΔΗΚΟ ο Φωτίου

Για προειλημμένη απόφαση αποχώρησης του ΔΗΚΟ από το κυβερνητικό σχήμα, κάνει λόγο στην επιστολή της παραίτησης από το κόμμα, του ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, αναφέροντας ότι αποχωρεί «με μεγάλη λύπη και με πόνο ψυχής».


Αυτούσια η επιστολή Φωτίου

Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, κατά τη συνεδρία της στις 26 Φεβρουαρίου 2014, αποφάσισε την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από το κυβερνητικό σχήμα. Ο προβληματισμός ο οποίος τέθηκε σε συνδυασμό με το οριακό αποτέλεσμα, συνηγορούν στην ύπαρξη προειλημμένης απόφασης, η οποία εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και ουδόλως, το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας.

Επανειλημμένα, εξέφρασα και στήριξα την άποψη που συνηγορούσε υπέρ της παραμονής του ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση, επειδή θεωρώ ότι οι δύσκολες ώρες που διερχόμαστε ως Κυπριακός Ελληνισμός, οι δυσκολότερες από το 1974, δεν μας επιτρέπουν να παραμείνουμε απλοί θεατές και ουραγοί των εξελίξεων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αυτή η Κυβέρνηση, ανέλαβαν ένα τιτάνιο έργο κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε πολλούς τομείς και αυτό οφείλεται στην πολιτική σταθερότητα και στη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων. Το ΔΗΚΟ, ακολουθώντας τη διαχρονική του πορεία ως κόμμα ευθύνης, πρέπει να είναι παρών στις προσπάθειες υλοποίησης των όσων σχεδιάστηκαν προς την ορθή κατεύθυνση. Παρών στους αγώνες που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, αλλά και για ανάκαμψη της οικονομίας. Κόμμα ευθύνης, σημαίνει ενεργός συμμετοχή στις διαδικασίες που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου και του λαού μας και όχι συνειδητή απουσία από τα διαμειφθέντα. Κόμμα ευθύνης, σημαίνει σύνθεση και όχι διαίρεση, σημαίνει πορεία με γνώμονα το κοινό καλό.

Η ιστορία, δε θα μας κρίνει αν μείναμε ή φύγαμε από το κυβερνητικό σχήμα, αλλά θα μας κρίνει γιατί «εγκαταλείψαμε το καράβι την ώρα της φουρτούνας», επιλέγοντας να μείνουμε απλοί παρατηρητές της κρισιμότερης φάσης του εθνικού μας ζητήματος. Η ιστορία θα μας κρίνει, γιατί την ώρα που οι συνθήκες απαιτούσαν πολιτική σταθερότητα, εμείς διαλέξαμε τα εύηχα συνθήματα για δημιουργία αποσταθεροποίησης.

Υπηρέτησα πιστά το κόμμα μου για χρόνια από πολλές θέσεις. Ανδρώθηκα μέσα στις τάξεις του και εκείνο που πραγματικά πίστεψα, ήταν οι αξίες και οι θέσεις τις οποίες πρέσβευε. Δυστυχώς, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι σήμερα, ο Πρόεδρος του Κόμματος δεν συμβαδίζει με το διαχρονικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται το ΔΗΚΟ, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες ενέργειες εναντίον των Υπουργών που προέρχονται από το κόμμα. Οι κινήσεις διχασμού και υπονόμευσης της πολιτικής σταθερότητας, δεν προσφέρονται για υλοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Γι’ αυτό, εκφράζω ξεκάθαρα την άποψή μου ότι, αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος μας, κόμμα όλων μας πρέπει να είναι η Κύπρος. Πάνω και πέραν από τον καθένα μας, βρίσκεται το συμφέρον της πατρίδας.
                       
Για τους παραπάνω λόγους, με μεγάλη λύπη και πόνο ψυχής, συναισθανόμενος το χρέος μου απέναντι στον τόπο και στο λαό μας, αναγκάζομαι να αναστείλω την ενεργό συμμετοχή μου στο κόμμα, προσδοκώντας ότι οι συνθήκες που με ανάγκασαν να πάρω αυτή την απόφαση, θα διαφοροποιηθούν. Θα συνεχίσω να στηρίζω τις διαχρονικές αρχές και αξίες του κόμματος, διατηρώντας τη σχέση μου με τον απλό κόσμο του ΔΗΚΟ. Τη βάση του κόμματος, της οποίας τα πατριωτικά αισθήματα εμπιστεύομαι πλήρως και είμαι σίγουρος ότι, μπροστά στις όποιες τυχόν δυσκολίες προκύψουν, θα ανταποκριθεί στο συλλογικό εθνικό κάλεσμα.  

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...