Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ο υπουργός Άμυνας, Τάσος Μητσόπουλος

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη το πρωί στο γραφείο του.
 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ηλικίας 48 ετών υπουργός υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, συνεπεία ρήξεως ανευρύσματος και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.


Ο κ. Μητσόπουλος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο γύρω στις 10 το πρωί, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ο νευροχειρουργός Άκης Λάμπρου δήλωσε ότι η ιατρική ομάδα του νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου προβαίνει σε όλες τις δέουσες ιατρικές ενέργειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη θεραπεία του ασθενούς.

Τόνισε ότι λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας τού υπουργού Άμυνας, στο παρόν στάδιο δεν πρόκειται να γίνουν άλλες δηλώσεις από τους θεράποντες ιατρούς, εκτός εάν κριθεί αναγκαίο.

Ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής κάλεσε τους δημοσιογράφους να περιορισθούν στις ανακοινώσεις των γιατρών.

Στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, έσπευσαν ο προεδρεύων της Δημοκρατίας, Γιαννάκης Ομήρου, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων και πολύς κόσμος.

Για την κατάσταση της υγείας τού υπουργού ενημερώνεται συνεχώς ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου ακύρωσαν τις δραστηριότητές τους και μετέβησαν στο νοσοκομείο.

Ακυρώθηκε, επίσης, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, στο πλαίσιο της οποίας ο υπουργός Άμυνας θα είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τα μέλη της, δεδομένου ότι ανέλαβε τα νέα του καθήκοντά του μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με την αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες. Απεσταλμένος του κρατικού καναλιού ΡΙΚ στις Βρυξέλλες μετέδωσε ότι είναι ενδεχόμενο ο κ. Αναστασιάδης να επιστρέψει στην Κύπρο πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Ο κ. Μητσόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανέλαβε το υπουργείο Συγκοινωνιών στην πρώτη κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη και μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Κόμματος από την κυβέρνηση συνασπισμού.

Από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την πορεία της υγείας του κ.  Μητσόπουλου, με τον οποίο συνδέεται με μακρά φιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...