Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δεν φεύγει από την Κύπρο η Noble

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν είχε συνομιλίες με καμιά τουρκική εταιρεία σχετικά με μεταφορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 στην Τουρκία και ότι δεν ισχύουν οι φήμες περί αποχώρησης από την Κύπρο


Η εταιρεία υδρογοναθράκων Noble Energy υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν είχε συνομιλίες με καμία τουρκική εταιρεία σχετικά με μεταφορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ στην Τουρκία. 


Η ανακοίνωση της εταιρείας εξεδόθη ως απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μάθιου Μπράιζα, πρώην Αμερικανός βοηθός υφυπουργός εξωτερικών και νυν μέλος του ΔΣ της τουρκικής κρατικής εταιρείας Turcas Oil.

«Η Noble Energy διευκρινίζει ότι δεν είχε συνομιλίες με καμιά τουρκική εταιρεία σχετικά με μεταφορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 στην Τουρκία», αναφέρει η εταιρεία.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι φήμες που θέλουν την εταιρεία να αποχωρεί από την Κύπρο είναι αναληθείς και αβάσιμες.

«Εργαζόμαστε επιμελώς για να επιβεβαιώσουμε πλήρως τις πηγές φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 12 και να εμπορευματοποιήσουμε αυτές τις πηγές για το καλό του κυπριακού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...