Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

"Μεγαλεπήβολο έργο 7 δις ευρώ ξεκινά στην Πάφο"

Με γοργούς ρυθμούς τροχιοδρομούνται όλες οι διαδικασίες, μέσω των αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι απαιτούμενες άδειες, για έναρξη του μεγαλεπήβολου έργου της τάξης των 7 δις στην παραλιακή περιοχή του Δήμου Γεροσκήπου, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄.

Ο Μακαριότατος αποκάλυψε πως παρά το γεγονός ότι ο επενδυτής δεν επιθυμεί να γίνονται δηλώσεις, εντούτοις τον έχει συνοδεύσει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στο πλαίσιο της συνάντησης ζήτησε διευκρινίσεις από την Κυβέρνηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως ο εκπρόσωπος των επενδυτών έλαβε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι θα δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για επίτευξη του στόχου αυτού.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε στον επενδυτή διευκρινίσεις με κάθε λεπτομέρεια, ενώ εντός των ημερών αναμένει και γραπτή δήλωση από το Υπουργείο Εσωτερικών” .

Μόλις κατατεθούν τα σχέδια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε να ενημερώσει όλα τα τμήματα και να τους δοθεί ο φάκελος, ώστε να εκδοθεί άμεσα η άδεια για να μην υπάρχει καθυστέρηση και το έργο να αρχίσει άμεσα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εκτίμησε πως τα σχέδια θα είναι έτοιμα κατά τους μήνες Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, σημειώνοντας παράλληλα “πως η εξασφάλιση άδειας είναι θέμα ημερών και ότι προς το τέλος του χρόνου το έργο αρχίζει”.

Εκτίμησε επίσης πως από τη συγκεκριμένη ανάπτυξη της τάξης των 7 δις οι Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού θα επωφεληθούν οικονομικά αφού θα ανοίξουν θέσεις εργασίας – όπως είπε - “με την εργοδότηση πάνω των 10 χιλιάδων εργατών επί τρία με τέσσερα χρόνια ενώ θα γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού άνω των 6 χιλιάδων” .

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως το έργο θα θέσει την Πάφο σε άλλη τουριστική βάση και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ξενοδοχεία, επαύλεις, διάφορα τουριστικά καταλύματα, πανεπιστήμια όλων των βαθμίδων, χώρους αναψυχής και άλλες αναπτύξεις, ούτως ώστε ότι ζητήσει ο τουρίστας να το βρει.

Πρόσθεσε επίσης πως οι επενδυτές που έχουν επενδύσει και σε άλλες περιοχές έδωσαν σαφή μαρτυρία ότι τα χρήματα υπάρχουν και επανέλαβε πως το έργο θα λάβει “ σάρκα και οστά ” περί τα τέλη του χρόνου.
filoksenos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...