Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη κυκλοφορούν 30 χιλιάδες οχήματα

Aνησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η οδήγηση ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς 30 χιλιάδες οχήματα κυκλοφορούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στους κυπριακούς δρόμου σύμφωνα με τα στοιχεία του Ταμείου Ασφαλιστών.


Τα στοιχεία δόθηκαν σε διάσκεψη τύπου που σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της  εκστρατείας "ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ".


Πρόκειται για μιά εμπεριστατωμένη παγκύπρια ενημερωτική εκστρατεία για τη σωστή και επιστημονική ενημέρωση του κοινού, όσον αφορά τις συνέπειες οδήγησης ενός ανασφάλιστου οχήματος, που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION YOUTH FOR THE PREVENTION στο πλαίσιο του Εθνικού του προγράμματος Οδικής Ασφάλειας Ερμής σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας, το Ταμείο Ασφαλιστών και κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων.

Πονοκεφαλιάζουν οι οδικές συγκρούσεις με ανασφάλιστα οχήματα

Την ίδια ώρα, οι οδικές συγκρούσεις με εμπλεκόμενα ανασφάλιστα οχήματα παρουσιάζουν αυξητική τάση. Μάλιστα, το 2012 είχαμε 806 οδικές συγκρούσεις με ανασφάλιστα οχήματα.

Η ηλικιακή ομάδα κάτω των 25 ετών αποτελεί την ομάδα υψηλού κινδύνου μιας και κατέχει το 32,1% στην πρόκληση οδικών συγκρούσεων με ανασφάλιστο όχημα.

Πρωτιά σε ανασφάλιστα οχήματα έχει η Λεμεσός

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Λεμεσός την περίοδο 2008-2014 βρίσκεται στην κορυφή της κατανομής οδικών συγκρούσεων ανα επαρχία με εμπλοκή ανασφάλιστου οχήματος με 39,1% και ακολουθεί η Λευκωσία με 38,5%.

Επιπλεόν, σύμφωνα με τον Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου, Δημήτρη Δημητρίου, κατα την τελευταία πενταετία  έχουν καταγγελθεί 14.465 ανασφάλιστοι οδηγοί.

Την εκστρατεία, η οποία άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου, χαιρέτησαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Συγκοινωνιών και Υγείας.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...