Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι δολοφόνοι του Α. Χατζηκωστή

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από δικαστήριο της Κύπρου στους τέσσερις κατηγορούμενους για την δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Άντη Χατζηκωστή.

Ένοχοι κρίθηκαν οι Έλενα Σκορδέλη, Τάσος Κρασοπούλης, Ανδρέας Γρηγορίου και Γρηγόρης Ξενοφώντος.

Κατά την διάρκεια της δίκης προκλήθηκε ένταση στην  αίθουσα του δικαστηρίου με τους συγγενείς του αδικοχαμένου άντρα να ξεσπούν σε λυγμούς, ενώ δεν έλειψαν και τα έκτροπα, όπως λιποθυμίες, όταν ακούστηκε η ποινή.

Η ένοχη Έλενα Σκορδέλη έπαθε υστερία και άρχισε να φωνάζει «τα μωρά μου, τα μωρά μου», ενώ πιο ψύχραιμοι ήταν οι τρεις άνδρες κατηγορούμενοι Τάσος Κρασοπούλης, Ανδρέας Γρηγορίου και Γρηγόρης Ξενοφώντος.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου έπαιξε η μαρτυρία του Φ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος είχε ομολογήσει την ανάμειξη του στο έγκλημα και είχε κατονομάσει τα αδέλφια Σκορδέλη και Κρασοπούλη ως ηθικούς αυτουργός και ως δολοφόνο τον Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Το στυγερό έγκλημα

Ήταν 11 Ιανουαρίου του 2010 όταν ο 43χρονος Άντης Χατζηκωστής βγήκε από το αμάξι του για να μπει στο σπίτι του και δέχτηκε δύο πυροβολισμούς εξ επαφής.

Σύμφωνα με μάρτυρες οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, προσέγγισαν το θύμα και ο ένας αφού κατέβηκε από το όχημα τον πυροβόλησε.

Μετά από έρευνες 3,5 ετών διαπιστώθηκε ότι κίνητρο για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή ήταν οι διαφορές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα» Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη με τον Άντη Χατζηκωστή, οι οποίες ενισχύθηκαν με τον ισχυρισμό του Χατζηγεωργίου ότι συμμετείχε σε ραντεβού στο σπίτι του Κρασοπούλη, στο οποίο συμφωνήθηκε το συμβόλαιο θανάτου και η εκτέλεση του εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...