Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«Η στάση της Κυβέρνησης υποσκάπτει της πρωτοβουλίες του ΑΚΕΛ»


Η επιμονή της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και του Προέδρου Αναστασιάδη να επαναλαμβάνουν μονότονα την αντιπολιτευτική τους κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και η ανάδειξη... ήσσονος σημασίας ζητημάτων με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αποκαλύπτει, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, την πολιτική αδυναμία των κυβερνόντων να διαχειριστούν την εβρισκόμενη σε εξέλιξη διαδικασία φτωχοποίησης του λαού μας.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Λουκαίδης είπε ότι η επανάληψη της κριτικής στην προηγούμενη κυβέρνηση, είτε με τη μορφή των αφορισμών και της βάναυσης παραποίησης της αλήθειας από πλευράς του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, είτε με την χαμηλότερων τόνων ή έμμεση κριτική των κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Αναστασιάδη, επιβεβαιώνει ένα κυρίως πράγμα, «Η από πλευράς τους καταφυγή στο παρελθόν καταδεικνύει την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των αποφάσεων Αναστασιάδη- Eurogroup της 15ης και 25ης Μαρτίου. Αρνητικότατες συνέπειες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πάνε δυστυχώς σε βάθος χρόνου».

Αυτή τους η στάση, πρόσθεσε, έχει και μια σειρά άλλων αρνητικών παρενεργειών αφού υποσκάπτει την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες που το ΑΚΕΛ ανέλαβε, ώστε να υπάρξει συλλογική και συναινετική αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προκλήσεων που ο λαός μας και η οικονομία αντιμετωπίζουν, ώστε να διαμορφωθεί ένας ρεαλιστικός σχεδιασμός για την ανάκαμψη της οικονομίας, αναγεννώντας έτσι την ελπίδα και προοπτική στο λαό μας.

«Απαλλάσσει πλήρως από τις ευθύνες όλους όσοι βαρύνονται με αυτό που η κυπριακή κοινωνία βιώνει τα τελευταία χρόνια: Το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, τις ανισορροπίες και τη συστημική κρίση της ευρωζώνης, εκείνους τους τραπεζίτες και τον τέως Κεντρικό Τραπεζίτη που οδήγησαν διαμέσου του τραπεζικού συστήματος στη μεταφορά της ελληνικής κρίσης χρέους στην Κύπρο, καθώς και την τρόικα, που αντί της διάσωσης του τραπεζικού τομέα και συνακόλουθα της οικονομίας, επέβαλε τη διάλυση τους».

Η πολιτική της σκληρής λιτότητας, κατέληξε, που εν μέσω αντιφάσεων, ήθελαν να εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση ως συνταγή για αντιμετώπιση της κρίσης, έχει ήδη κριθεί εκεί και όπου επιβλήθηκε. Θα κριθεί τώρα, σημείωσε, και στην Κύπρο, οπόταν από τα αποτελέσματα θα διαφανεί και η αλήθεια.
alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...