Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Popular Bank

Πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Popular Bank Ευθύμιο Μπουλούτα, για παραπλανητικές δηλώσεις όσον αφορά την κατάσταση ρευστότητας της τράπεζας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε ότι ο κ. Μπουλούτας, έχει παραβεί το άρθρο 11(2)(β) του ν. 116(Ι)/2005, αφού στις 28.09.2011 προέβη στην ακόλουθη παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη Marfin Popular Bank: «O Όμιλος είναι υγιής, έχει ρευστότητα και αυτήν τη στιγμή δεν χρειάζεται κεφάλαια, άρα οποιαδήποτε αναφορά πάνω σε θέματα αυξήσεων κεφαλαίων δεν υφίσταται …».

Σύμφωνα με στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Marfin Popular Bank δεν είχε την προβλεπόμενη από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ρευστότητα και επιπλέον, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετώπιζε, λάμβανε από τις 27.09.2011 ρευστότητα μέσω του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance -ELA-) από την Κεντρική Τράπεζα, η οποία αποτελεί την τελευταία πηγή χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...