Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Ομπάμα σε Αναστασιάδη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου

Τη βαθιά δέσμευση της Ουάσιγκτον για στήριξη των προσπαθειών για συνολική λύση του Κυπριακού, που θα φέρει ειρήνη και ευημερία σε ολόκληρο τον λαό της Κύπρου, εκφράζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 Χαρακτηρίζοντας την Κύπρο πολύτιμο φίλο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρόεδρος Ομπάμα επισημαίνει ότι «η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει ότι η στενή συνεργασία με τη Λευκωσία εδράζεται όχι μόνο στα πολλά κοινά συμφέροντα, αλλά κυρίως στις κοινές αξίες».

Τονίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στην εμβάθυνση της ισχυρής φιλίας που βασίζεται σε αυτές τις αξίες, καθώς και στη συνεργασία για διασφάλιση ενός ασφαλέστερου και πιο ευημερούς μέλλοντος για τους Κυπρίους και τους Αμερικανούς.

 Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε από την πλευρά του τις πιο θερμές ευχές για ειρήνη, πρόοδο και ευημερία της Κύπρου και του κυπριακού λαού.

 «Η επίλυση του κυπριακού προβλήματος και η λήξη της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής αποτελούν διαχρονικά για την Ελλάδα μείζονα εθνική προτεραιότητα. Συμπαραστεκόμεθα πλήρως στην Κυπριακή Δημοκρατία και στηρίζουμε σταθερά τις εργώδεις προσπάθειές σας για λύση, η οποία θα βασίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα είναι εναρμονισμένη με το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει. Η Ελλάδα, διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός «θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του κυπριακού λαού και της ηγεσίας του, στην κοινή μας επιδίωξη για μία ειρηνική και ενωμένη Κύπρο».

  Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εκφράζει την σταθερή στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...