Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Έρευνα για το αν έχουν σταλεί όπλα στη Χρυσή Αυγή

Κάθε δραστηριότητα που συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή και είναι εγκληματική δραστηριότητα θα διερευνηθεί, διαβεβαίωσε ο κ. Ιωνάς Νικολάου


O Κύπριος Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε σήμερα πως η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει προχωρήσει στη διερεύνηση κάποιων καταγγελιών, οι οποίες έχουν γίνει αναφορικά με τη δράση συγκεκριμένων προσώπων στην Κύπρο και διερευνώνται κατά πόσο ενέχονται στη διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος, με συμπεριφορές παρόμοιες με αυτές της Χρυσής Αυγής. 

Ο κ. Νικολάου επέκρινε το ΑΚΕΛ, ο Γ.Γ του οποίου του παρέδωσε πριν λίγες μέρες φωτογραφίες από «στρατιωτικές» ασκήσεις που πραγματοποιεί το πλοκάμι της Χρυσής Αυγής στη Κύπρο (ΕΛΑΜ).

Όπως σημείωσε οι φωτογραφίες είναι του 2010 τότε που κυβερνούσε το ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας και είναι άγνωστο γιατί δεν έκαναν τότε κάτι.

Ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε ότι κάθε δραστηριότητα που συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή και είναι εγκληματική δραστηριότητα θα διερευνηθεί.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν φύγει από την Κύπρο όπλα για να χρησιμοποιηθούν από τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια πληροφορία, ενώ αν υπάρξει κάποιο αίτημα από την Ελληνική Αστυνομία θα διερευνηθεί.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Σωτήρης Σαμψών (γιος του δικτάτορα Νίκου Σαμψών) που έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του ΕΛΑΜ, ανέφερε ότι σήμερα στην Επιτροπή έχει εγγραφεί σχετικό θέμα εκ μέρους των Οικολόγων για συζήτηση του ζητήματος και ενδεχόμενη λήψη αποφάσεων για το τί μέλει γενέσθαι.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού εξέφρασε την ανησυχία του για τη διάσταση που λαμβάνουν αυτά τα ζητήματα, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην Κύπρο και αυτά τα μηνύματα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...