Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Καλή διαχείριση του δάνειου για να μη χρειαστεί νέο μνημόνιο», λέει ο ΥΠΟΙΚ

Μέχρι σήμερα έχει αντληθεί το 47% των 10 δισ. και μέχρι το 2016 δεν υπάρχουν άλλες πηγές πρόσθετης χρηματοδότησης για τη Κύπρο


O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014, σημείωσε πως πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των 10 δισ. του δανείου από την τρόικα, ώστε να μη χρειαστεί νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. 

Μέχρι σήμερα έχει αντληθεί το 47% των 10 διs. και μέχρι το 2016 δεν υπάρχουν άλλες πηγές πρόσθετης χρηματοδότησης για τη Κύπρο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι βασικό χαρακτηριστικό του προϋπολογισμού είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών, προσθέτοντας ότι αυτό δεν αποτελεί μια επιλογή, αλλά κάτι που η οικονομική πραγματικότητα επιβάλει, καθώς αρκετές εξοικονομήσεις από τις οποίες προτείνονται έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό.

Σημείωσε ακόμα ότι «υπάρχει και ένα απόθεμα» από το 47% ή τα 4,7 δισ. ευρώ, που έχει αντληθεί μέχρι σήμερα, «στα ταμεία του κράτους που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επόμενη δόση πιθανότητα θα είναι πολύ μικρή».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε την Επιτροπή Οικονομικών να εξετάσει τον προτεινόμενο προϋπολογισμό «με την ίδια αυστηρότητα που εξέταζε τον προϋπολογισμό τα προηγούμενα χρόνια», όταν και ο ίδιος ήταν μέλος της Επιτροπής ως βουλευτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...