Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Χριστόφιας:Το πλιάτσικο των τραπεζών οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση της Κύπρου

O τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απορρίπτει το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής των τριών δικαστών, το οποίο του επιρρίπτει το κύριο βάρος για τη καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Χριστόφιας είχε απορρίψει και το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής που είχε διορίσει ο ίδιος για την φονική έκρηξη στο Μαρί.

Σε δήλωση του χαρακτηρίζει παράνομη την επιτροπή και ισχυρίζεται ότι όταν κλήθηκε δεν του επετράπη να δώσει κατάθεση.

Όπως υποστήριξε πρόκειται για «Πόρισμα μιας παράνομης επιτροπής, η οποία ήταν τόσο αφοσιωμένη στα δημοκρατικά θέσμια που δεν μου επέτρεψε να μιλήσω και κατέληξε σε ένα κείμενο που βρίθει αναληθειών και συκοφαντιών».

Ο κ. Χριστόφιας επιμένει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά το πλιάτσικο των τραπεζών που οδήγησε στη κατάρρευση της οικονομίας.

Υποστηρίζει ακόμα πως το πόρισμα της επιτροπής αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία και θεωρεί «πρωτάκουστο, αν όχι μια πρακτική που ρεζιλεύει την Κύπρο διεθνώς, να κρίνουν δικαστές πολιτικές αποφάσεις του εκλεγμένου από το λαό Προέδρου και της Κυβέρνησης».

Τέλος καλεί  τη Κυβέρνηση «να σταματήσει την κατηφόρα της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου και ας επικεντρωθεί στα κορυφαία ζητήματα που έχει μπροστά της η Κύπρος, πριν να είναι αργά για τον τόπο μας και το λαό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...