Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κυπριακό: Ξεκάθαρες συνομιλίες ζητά η ελληνοκυπριακή πλευρά

Ελληνοκύπριοι κοιτάζουν την πόλη τής Αμμοχώστου πίσω από συρματοπλέγματα
Η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει ξεκαθάρισμα σε σχέση με τη βάση των συνομιλιών και τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο εκπρόσωπός της στις συνομιλίες πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σχολιάζοντας πληροφορίες ότι οι εκπρόσωποι των δύο κοινοτήτων απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος που θα ακολουθήσει συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο κ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επαναβεβαίωση της βάσης και να ξεκαθαριστεί το περιεχόμενο της επιδιωκόμενης λύσης.

Σε σχέση με τη μεθοδολογία, είπε ότι πρέπει να είναι τέτοια, που να επιτρέπει τα διάφορα ζητήματα να εξετάζονται διασταυρωμένα για να μπορεί να γίνεται και «πάρε-δώσε». «Δεν είναι νοητό σημαντικές πτυχές του Κυπριακού να αφήνονται να συζητούνται στο τέλος», είπε ο κ. Μαυρογιάννης.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέφερε ότι το θέμα αυτό θα συζητήσει ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στο περιθώριο του Συμβουλίου της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...