Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ποτέ δεν είναι αργά! Ελληνοκύπριος πήρε πτυχίο στα 94 του

Μάθημα ζωής δίνει ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης - «Δεν μου φαίνεται ε;», σχολίασε χαριτολογώντας, αναφερόμενος στην ηλικία του


«Γηράσκω αεί διδασκόμενος» είχε πει ο Σόλων ο Αθηναίος. Αυτό ακριβώς έκανε πράξη ο Ελληνοκύπριος, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, ο οποίος είναι τελειόφοιτος στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το Σάββατο πέρα από τις εξετάσεις στο μάθημα της Στατιστικής, ο γλυκύτατος κ. Γεωργιάδης είχε και γενέθλια, κλείνοντας τα 94 χρόνια.

«Δεν μου φαίνεται ε;», σχολίασε χαριτολογώντας, αναφερόμενος στην ηλικία του, όταν τον συνάντησε δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων την περασμένη Πέμπτη στην είσοδο του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε ένα διάλειμμα μεταξύ των μαθημάτων και λίγο πριν μπει στην τάξη για το μάθημα της Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

Στην ίδια συνέντευξη, υποστηρίζει ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να καταπολεμήσουν την διαφθορά και την διαπλοκή και έτσι οι δύο χώρες θα βγουν από την οικονομική κρίση. Ακόμη, θεωρεί καταστροφικό τον ρόλο που διαδραματίζει η τρόικα.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1919 στο χωριό Κοκκινοτριμιθιά της επαρχίας Λευκωσίας. Αν και είχε έφεση για μάθηση υποχρεώθηκε να εργάζεται στα κτήματα και να βοηθά τον πατέρα του για τη συντήρηση της επταμελούς οικογένειας τους. Είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα να καταγραφεί στο βιβλίο ρεκόρ «Γκίνες», αλλά ότι είναι όνειρο του, μετά την απόκτηση του πτυχίου, να εργαστεί όσο θα το επιτρέπουν οι δυνάμεις του για τη στήριξη της ελληνικής γλώσσας που, όπως επισημαίνει, «δυστυχώς, την υποτιμούμε πολύ».
 

Επίσης, τον ενδιαφέρει η οικονομία και πέρσι εξέδωσε ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο με τίτλο «Οικονομία, το σύστημα πυραμίδες μπορεί να βελτιώσει τα οικονομικά». Υποστηρίζει ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να καταπολεμήσουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή και έτσι οι δύο χώρες θα βγουν από την οικονομική κρίση. Ακόμη, θεωρεί καταστροφικό τον ρόλο, που διαδραματίζει η τρόικα.

Έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις τρεις φορές

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παντρεύτηκε, ούτε απέκτησε παιδιά. Ζει λιτά και διατρέφεται υγιεινά. Φοίτησε σε Εσπερινό Γυμνάσιο από το 1995-1999 και, αφού πήρε απολυτήριο, έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις και μάλιστα τρεις φορές! Απέτυχε τις δύο πρώτες, αλλά πέτυχε την τρίτη φορά και έτσι, το 2009, στα 90 χρόνια του, άρχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατατάχτηκε στον βρετανικό στρατό, υπηρέτησε στη Μέση Ανατολή και μετά την αποστράτευσή του το 1946, άνοιξε κατάστημα στη Λευκωσία και πωλούσε φρέσκους χυμούς φρούτων και σάντουιτς.

Ταυτόχρονα, τα βράδια φοιτούσε στο British Institute, όπου έμαθε αγγλικά και ενίσχυσε τα ελληνικά του. Επίσης, διδάχτηκε λογιστική. Στη συνέχεια πήγε για δύο χρόνια στο Λονδίνο, όπου πήρε πτυχίο λογιστικής ανώτερου επιπέδου, από το London School of Accountancy.

Μετά την τουρκική εισβολή το 1974, δούλεψε για δέκα χρόνια ως πλανόδιος μικροπωλητής και στη συνέχεια ως λογιστής διαφόρων εταιρειών, ενώ παράλληλα έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα για να κάνει πανεπιστημιακές σπουδές που, λόγω συγκυριών, στερήθηκε στη νεότητά του.

Τέλος, σημείωσε, ότι οι συμφοιτητές και οι συμφοιτήτριες του τον αγαπούν ιδιαίτερα και του λένε πως με τη στάση του τους δίνει κουράγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...