Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Έτοιμος για ειλικρινή συνεργασία με τον Ν. Αναστασιάδη δηλώνει ο Π. Δημητριάδης

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε ότι το δημόσιο συμφέρον και η έξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση επιβάλλουν την αποκατάσταση των θεσμικών σχέσεων του ιδίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι πρότεινε συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και διαβεβαίωσε ότι η πρόθεσή του για συνεργασία είναι ειλικρινής.

Σε ερώτηση εάν εκτιμά ότι τα πράγματα μπορεί να φτάσουν στα άκρα, ευχήθηκε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, υποδεικνύοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις.

Οι δηλώσεις του κ. Δημητριάδη έγιναν υπό τη σκιά της αστυνομικής έρευνας σχετικά με το συμβόλαιο με τον οίκο «Αλβαρεζ και Μαρσάλ», για το οποίο ο ίδιος διατύπωσε δημόσια καταγγελία ότι υπεκλάπη και δημοσιοποιήθηκε παράνομα. Μια παράλληλη πτυχή του θέματος είναι η καταγγελία ότι το συμβόλαιο προχρονολογήθηκε για να παραπλανηθεί το δ.σ. της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κύπριος κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε ότι «δημιουργείται ντόρος» ως μέρος των πιέσεων προς τον ίδιο για να παραιτηθεί.Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα είπε ότι τα πράγματα για την Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν σε τροχιά σταθεροποίησης, ενώ για το Συνεργατισμό εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει να αναδιοργανωθεί.

Τέλος, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέου κουρέματος καταθέσεων, από τη στιγμή που τηρείται το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...