Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Να μοιραστούν με ίσο τρόπο τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Κύπρο

«Οι φυσικές πηγές του νησιού θα πρέπει να διαμοιραστούν με ίσο τρόπο και από τις δύο κοινότητες» δηλώνει ο Τζον Κένιγκ


«Οι φυσικές πηγές του νησιού θα πρέπει να διαμοιραστούν με ίσο τρόπο και από τις δύο κοινότητες» είπε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρέσβης στην Κύπρο, John Koenig, ερωτηθείς για το θέμα  του φυσικού αερίου.

Μιλώντας στον τουρκοκυπριακό σταθμό "Μπαϊράκ",ο Koenig δήλωσε πως «ο ρόλος των ΗΠΑ στο Κυπριακό είναι να ενθαρρύνουν τις πλευρές να δουν προσεκτικά και να αξιολογήσουν τις ευκαιρίες», προσθέτοντας ότι θα μπορέσουν να είναι υποβοηθητικοί στο θέμα του πώς μπορούν να αλλάξουν τις υφιστάμενες θέσεις για να μπορέσουν να επωφεληθούν οι πλευρές από τα οφέλη που θα γεννήσει η λύση.

Επίσης, χαρακτήρισε σημαντικές τις επισκέψεις των δύο διαπραγματευτών σε Άγκυρα και Αθήνα, λέγοντας ότι δεν συμμερίζεται τους ισχυρισμούς ότι οι Τουρκοκύπριοι θα απομονωθούν από τη διαδικασία.

«Είναι πρωταγωνιστικός, είπε, ο ρόλος των Τουρκοκυπρίων στη διαδικασία και είναι η μία εκ των δύο κοινοτήτων που θα οικοδομήσουν μια ενωμένη Κύπρο», σημείωσε.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε επίσης ότι κανείς δεν επιθυμεί οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν από το μηδέν. «Ο Αναστασιάδης λέει ότι πρέπει να γίνει καλή προετοιμασία της διαδικασίας. Για την επιτυχία της διαδικασίας η προετοιμασία είναι σημαντική αλλά στα θέματα που υπάρχει διαφορά απόψεων είναι σημαντική να υπάρξει κίνηση και να αρχίσουμε να συζητάμε γρήγορα».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...