Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Διαψεύδονται οι πληροφορίες για επιστολή διαμαρτυρίας Ντάουνερ στην Κομισιόν

Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο δήλωσε ότι, αντίθετα, ο διεθνής οργανισμός χαιρετίζει τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Κυπριακό.
Ανέφερε ακόμα ότι κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επωφεληθεί από την τακτική παρουσία του αντιπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διορίζεται από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για να συνδράμει στις προσπάθειες του γενικού γραμματέα και της ομάδας του στην Κύπρο.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι η διάδοση ανακριβών πληροφοριών είναι αχρείαστη σε αυτό το στάδιο των συνομιλιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευση του διεθνούς οργανισμού να βοηθήσει τις δύο πλευρές στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης που θα τερματίζει τη διαίρεση του νησιού.

Τις πληροφορίες διέψευσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της αντιπροσωπείας της στην Κύπρο, η οποία δήλωσε ότι ο Μπαρόζο δεν έχει λάβει οποιαδήποτε επιστολή από τον ειδικό αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ερωτηθείς απόψε για το θέμα επανέλαβε την προηγούμενη δήλωσή του: «Ουδέν σχόλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...