Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ελπίζει σε συμφωνία για την κοινή δήλωση ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπερπηδηθούν -  Εμμένει στην θέση πως για να υπάρξει συνάντηση των δύο ηγετών πρέπει να υπάρξει κείμενο

Ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για διαμόρφωση του κοινής δήλωσης για να πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπερπηδηθούν.
Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εμμένει στην θέση πως για να υπάρξει συνάντηση των δύο ηγετών πρέπει να υπάρξει κείμενο, που να ξεκαθαρίζει με απόλυτα σαφή τρόπο την βάση της διαπραγμάτευσης και την μεθοδολογία.

Πρέπει, είπε, «να ξεκαθαριστούν τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της λύσης που επιδιώκουμε και η οποία θα έχει οφέλη για όλους».

Για τη συνάντηση του την προσεχή Δευτέρα με τον τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, Όσμαν Ερτούγ, είπε, ότι θα συνεχισθεί η προσπάθεια για συμφωνία στο περιεχόμενο της κοινής δήλωσης.

Σε ερώτηση, αν στη συνάντηση θα καθορισθούν ημερομηνίες για τις επισκέψεις των δύο σε Αθήνα και 'Αγκυρα, ο κύριος Μαυρογιάννης απάντησε αρνητικά.

Διευκρίνισε ότι ο καθορισμός των ημερομηνιών των συναντήσεων θα γίνει σε συντονισμό με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Σχετικά με την πρόταση για την Αμμόχωστο ο κύριος Μαυρογιάννης διευκρίνισε ότι πρόκειται για παράλληλη διαδικασία και ότι θα την θέσει στις επαφές που θα έχει στην 'Αγκυρα και επισήμανε ότι, αν η Τουρκία συγκατατεθεί και εφαρμόσει την απόφαση, θα δοθεί τεράστα ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...