Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Αναστασιάδης: «Να μην παραποιούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Μήνυμα με νόημα του Κύπριου Προέδρου προς τον εκπρόσωπο του Γ.Γ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ


Πυρά προς τον εκπρόσωπο του Γ.Γ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ εκτόξευσε σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Ανστασιάδης, ο οποίος δήλωσε πως οι απεσταλμένοι του ΟΗΕ έχουν υποχρέωση να υλοποιήσουν και όχι να παραποιήσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όπως σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης «αυτό που απαιτείται είναι οι βασικές αρχές των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, οι αρχές και οι αξίες της ΕΕ να τύχουν σεβασμού και από τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους - που ποτέ δεν τους παραγνωρίζουμε διότι είναι συμπατριώτες μας - και από την Τουρκία που ελέγχει το βόρειο τμήμα της Κύπρου μέσα από την κατοχή».

Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε πως «όσο αποφασισμένοι είμαστε να συνομιλήσουμε και να πετύχουμε αυτό που θα γίνεται αποδεκτό και από τους Ελληνοκύπριους, άλλο τόσο είμαστε αποφασισμένοι να παρακάμψουμε και να αγνοήσουμε και τις όποιες πιέσεις και τις όποιες σκοπιμότητες προκειμένου να μπούμε σε ένα διάλογο χάρη του διαλόγου».

«Ο χρόνος είναι αδυσώπητος, οι συνθήκες διαφοροποιούνται. Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι θα πρέπει κάποιοι να υπολογίζουν ότι ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης που ο χρόνος επιφέρει θα μπορεί να δεχούμε και την όποια λύση», υπογράμμισε ο Κύπριος Πρόεδρος και σημείωσε πως «ο χρόνος δεν μετράει σε βάρος μόνον των δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων, αλλά και των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι σταδιακά και μέσα από την πάροδο του χρόνου μετατρέπονται σε μειοψηφία ακόμη και στην κατεχόμενη περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...