Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Έρχονται «καμπάνες» για υποκίνηση μίσους/βίας κατά των ομοφυλόφιλων

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα με στόχο να προστατευθούν τα θύματα διακρίσεων και βίας, ψυχολογικής ή άλλης, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.
Την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα με στόχο να προστατευθούν τα θύματα διακρίσεων και βίας, ψυχολογικής ή άλλης, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Ειδικότερα, στον Ποινικό Κώδικα θα προστεθεί άρθρο, που θα ποινικοποιεί την υποκίνηση βίας ή μίσους κατά μέλους ή ομάδας προσώπων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή και της ταυτότητας του φύλου τους.

Ήδη, με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ποινικοποιούνται πράξεις δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους κατά προσώπων για άλλους λόγους διάκρισης, όπως διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, θρησκείας, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών κλπ.

Με την προώθηση της στοιχειοθέτησης του προτεινόμενου αδικήματος, συμπληρώνεται το ποινικό πλαίσιο προκειμένου να καλύπτει όλους τους λόγους διάκρισης, σύμφωνα και με τη σχετική εισήγηση της Επιτρόπου Διοικήσεως της κυπριακής Αρχής κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων.

Το άρθρο προβλέπει ότι όποιος κριθεί ένοχος υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα τρία χρόνια ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ ή και στις δύο ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...