Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σοκ από θάνατο στην Πάφο: Μολυσμένο αίμα με ηπατίτιδα Β χορηγήθηκε σε ασθενή

Ο 58χρονος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Πάφου τον περασμένο Ιανουάριο και χρειάστηκε να του χορηγηθούν τρεις φιάλες αίματος και τέσσερις φιάλες πλάσματος

Ένας 58χρονος από την Πάφο έχασε τη ζωή του μετά από μετάγγιση αίματος το οποίο ήταν μολυσμένο με τον ιό ηπατίτιδας Β'. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα που ακολούθησε καταγγελία των συγγενών του 58χρονου.

Ο Κύπριος υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης επιβεβαίωσε το συμβάν που αποκάλυψε η εφημερίδα «Σημερινή» και ανέφερε πως έστειλε συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο προς την λειτουργό η οποια διενήργησε την έρευνα.

Ο 58χρονος είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Πάφου τον περασμένο Ιανουάριο και χρειάστηκε να του χορηγηθούν τρεις φιάλες αίματος και τέσσερις φιάλες πλάσματος. Όπως φάνηκε από την έρευνα ένας εκ των αιμοδοτών ήταν φορέας του ιού ηπατίτιδας Β'.

Ο 58χρονος διεπιστώθη ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Β' τον περασμένο Μάρτιο και απεβίωσε στις 7 Απριλίου. Ερωτηματικά δημιουργούνται για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στα κυπριακά κρατικά νοσηλευτήρια σε σχέση με τις μεταγγίσεις αίματος, τα οποία θέτουν υπό αμφισβήτηση ολόκληρο το σύστημα.

Τα ερωτήματα αυτά, φαίνεται να εγείρει και ο υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος φέρεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος από το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...