Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Λευκωσία: Σε ιρλανδό τραπεζίτη ανέθεσαν την ανασυγκρότηση της Τράπεζας Κύπρου

Τον Ιρλανδό τραπεζίτη Τζον Πάτρικ Χούρικαν διόρισε ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. 


Ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρει ότι ο διορισμός τού διευθύνοντος συμβούλου, υπήρξε μία από τις βασικές προτεραιότητές του, ενώ ο πρόεδρός του Κρίστης Χασάπης ανέφερε ότι ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας είναι ένας δυναμικός, έμπειρος και αναγνωρισμένος επαγγελματίας από τον διεθνή τραπεζικό τομέα «που είναι σε θέση να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Συγκρότημα». 

«Αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση ότι υπό τη διεύθυνσή του και σε στενή συνεργασία με το ΔΣ, θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Συγκροτήματος, συμβάλλοντας θετικά στα οικονομικά δρώμενα του τόπου» πρόσθεσε ο Κρίστης Χασάπης.

Στην ανακοίνωση του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου αναφέρεται πως ο Τζον Πάτρικ Χούρικαν εργάσθηκε στον τραπεζικό όμιλο της Royal Bank of Scotland (RBS) ως ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής (CEO), Αγορών και Διεθνούς Τραπεζικής, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στον όμιλο, μετά την ανακεφαλαιοποίησή του από το κράτος.

Από τη θέση αυτή, προστίθεται, συνέβαλε στον επιτυχή επανακαθορισμό της στρατηγικής του ομίλου, που παρέμεινε ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές με σημαντική κερδοφορία.

Από το 1997 και μέχρι το 2008 ανέλαβε σημαντικές διευθυντικές θέσεις στην ολλανδική ABN Amro Group NV και στην RBS, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες.

Σύμφωνα με σχόλιο στην κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, «η επιθυμία της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου τής τράπεζας ήταν ο νέος διευθύνων να είναι ξένος για να μπορεί να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τις πιέσεις για τον χειρισμό προβληματικών δανείων».

Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής θα πρέπει να υλοποιήσει το πλάνο αναδιάρθρωσης, να διαχειριστεί την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο συγκρότημα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...