Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Έρογλου: Να μη μιλά με γρίφους ο Αναστασιάδης

Σχόλιο για την αναφορά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ολοκληρώθηκε η ζωή της Κυπριακής Δημοκρατίας


Να σταματήσει να μιλά με γρίφους ο Αναστασιάδης, ήταν η απάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη όταν κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει την αναφορά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι ολοκληρώθηκε η ζωή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ντερβίς Έρογλου ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης «κάποτε μιλά με γρίφους. Στο παρελθόν σε μια δήλωσή του είχε αναφέρει ότι ‘η Κυπριακή Δημοκρατία θα μεταμορφωθεί σε μια ομόσπονδη Δημοκρατία’. Χτες είπε ότι ολοκληρώθηκε η διάρκεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο ίδιος όμως δεν έκανε δηλώσεις ολοκληρωμένες. Αυτά θα τα δούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η επιθυμία μας, εάν υπάρξει μια συμφωνία, και τα δύο συνιστώντα κρατίδια να δώσουν ένα μέρος των αρμοδιοτήτων τους και να ιδρυθεί μια ομόσπονδη Δημοκρατία. Με το να παίζεις με τις λέξεις δεν είναι δυνατόν να φτάσεις πουθενά».

Υποστήριξε ότι στο μυαλό του κ. Αναστασιάδη δεν υπάρχουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, «γι’ αυτό να σταματήσει να μιλά με γρίφους. Το μοντέλο που αναζητούμε είναι ένας νέος συνεταιρισμός. Και με την παραχώρηση μέρους των αρμοδιοτήτων τους από τα δύο συναποτελούντα κρατίδια θα γίνει ένα νέο κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...