Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Στο Ανώτατο Δικαστήριο η διαμάχη του Ν. Αναστασιάδη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Η λύση στην από μηνών διαφορά μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του διοικητή τής Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Πανίκου Δημητριάδη για πράξεις ή παραλείψεις του δεύτερου, όπως υποστηρίζει ο Κύπριος Πρόεδρος, θα δοθεί, όπως όλα δείχνουν, από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε:
«Σέβομαι απόλυτα το Σύνταγμα της χώρας και τους κανόνες λειτουργίας του ευρωσυστήματος και, συνεπώς, δεν υπάρχει άλλη οδός από την επεξεργασία των στοιχείων από τη Γενική Εισαγγελία και τη σχετική προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για λήψη απόφασης».

Ο κ. Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για το αίτημα για συνάντηση με στόχο να ενημερώσει τον Κύπριο Πρόεδρο για χρηματοπιστωτικά ζητήματα. Ωστόσο, ο Πρόεδρος διευκρίνισε ότι εάν χρειάζεται η συνάντηση δεν θα αρνηθεί.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του Πανίκου Δημητριάδη, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι στη γραπτή απάντηση του υποδεικνύει ότι ο καθ' ύλην αρμόδιος για συνάντηση είναι ο υπουργός Οικονομικών. Επίσης, ζητά από τον διοικητή να τον ενημερώσει γραπτώς για τα όποια σοβαρά θέματα.

Οι πάρα πολύ αρνητικές σχέσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Προέδρου της Δημοκρατίας κάθε άλλο παρά συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των αρνητικών δεδομένων της οικονομίας, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...