Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ν. Αναστασιάδης: Χρέος μας η απελευθέρωση της Κύπρου

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφερόμενος στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού ανέφερε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης αποτυχίας, ούτε και απώλειας άλλου χρόνου»

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε σημερινή του ομιλία ανέφερε πως «είμαστε χρεωμένοι από την Ιστορία να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μίαν ενωμένη, ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο» και «αυτό το χρέος προς την πατρίδα και τους ήρωές μας δεν μπορούμε να το αφήσουμε ανεξόφλητο».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού ανέφερε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης αποτυχίας, ούτε και απώλειας άλλου χρόνου».

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε πως «η όποια νέα διαδικασία θα πρέπει να καθιστά την κατοχική δύναμη υπόλογη για τις προτάσεις που καταθέτει στο τραπέζι των συνομιλιών. Η οποιαδήποτε νέα διαδικασία θα παραμείνει ασφαλώς υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και θα αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσης βασισμένης στις Συμφωνίες Κορυφής, στα περί Κύπρου Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, στη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και στις ομόφωνες Αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...