Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

«Τουριστική» επανεκκίνηση για την Οικονομία θέλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης


Τη σημασία του τουρισμού για επαναφορά της χώρας στη σταθερότητα και σε τροχιά ανάπτυξης, επεσήμανε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση εργάζεται ώστε η Κύπρος να καταστεί ένας ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια ανακαινισμένου ξενοδοχείου της Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως ο τουρισμός αποτέλεσε εδώ και δεκαετίες έναν από τους σταθερούς στυλοβάτες της οικονομίας μας αλλά και σημαντικό μοχλό ανάπτυξης μετά την καταστροφή του 1974, και σημείωσε πως σήμερα, "που η πατρίδα μας και πάλι δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, στην οποία αφέθηκε να οδηγηθεί, ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους πυλώνες στους οποίους στηριζόμαστε για να επαναφέρουμε τη χώρα σε σταθερότητα και σε τροχιά ανάπτυξης".

"Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων", είπε, και υπενθύμισε πως έχει ήδη ανακοινωθεί μια σειρά μέτρων, όπως η επέκταση του φάσματος της ανάπτυξης γης για μεγάλα έργα, η έκδοση αδειών για τουριστικές αναπτύξεις, όπως ξενοδοχεία, καζίνο, γήπεδα γκολφ κ.α., ενώ άτομα που δεν είναι πολίτες της ΕΕ μπορούν να αποκτήσουν άδεια μόνιμης παραμονής στην Κύπρο με την αγορά ιδιόκτητης κατοικίας αξίας τουλάχιστον 300 χιλιάδων ευρώ και με καταθέσεις τουλάχιστον ύψους 30 χιλιάδων ευρώ σε τοπική τράπεζα, για τρία χρόνια.

Φέτος, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και παρά τις δυσκολίες και τις ιδιομορφίες της χρονιάς, ο τουρισμός απέδειξε ότι όχι μόνο αντέχει αλλά μπορεί να ελίσσεται και να αποδίδει. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος επωφελήθηκε φέτος από ένα ραγδαία αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι η ρωσική αγορά αποκτά ολοένα και περισσότερο στρατηγική σημασία για τον κυπριακό τουρισμό.

"Ως εκ τούτου η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα ενισχύσουν περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία, όπως η επίλυση τυχόν προβλημάτων και εμποδίων που προκύπτουν αλλά και η υιοθέτηση πολιτικής ανοικτών αιθέρων", ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί Τουρισμού και Συγκοινωνιών είναι ήδη σε επαφή με τις αντίστοιχες ρωσικές αρχές προκειμένου να επιτευχθεί η διευκόλυνση και η διεύρυνση της τουριστικής σύνδεσης των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος είπε πως νέες αγορές, όπως αυτή της Ρωσίας, αλλά και οι παραδοσιακές της Αγγλίας, της Σκανδιναβίας και της Ευρώπης γενικότερα, αποτελούν σημαντικό αιμοδότη της τουριστικής βιομηχανίας και της οικονομίας μας εν γένει. Σημείωσε πως η Κύπρος διαθέτει όλα τα εχέγγυα αλλά και τα προτερήματα για να καταστεί κομβικός τουριστικός προορισμός ολόχρονα, διαβεβαιώνοντας ότι "η κυβέρνηση ήδη εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση".

"Η εδώ παρουσία μου στόχο έχει να επιβραβεύσει τις επενδύσεις σʼ ένα τομέα καίριας σημασίας για την οικονομία μας και να ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες αναβάθμισης των υποδομών και του τουριστικού μας προϊόντος εν γένει", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...