Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθησαν τρία στελέχη του ΑΚΕΛ για υπόθεση απάτης

Κατηγορούνται για εμπλοκή σε σκάνδαλο με μίζες από παράνομη αγοραπωλησία ακινήτου που ανήκε σε Τουρκοκύπριο


Τρία κορυφαία στελέχη του ΑΚΕΛ, εκ των οποίων δύο μέλη του ανώτερου οργάνου του κόμματος (Γραμματεία του Πολιτικού Γραφείου) είναι τα άτομα που συνέλαβε σήμερα η κυπριακή αστυνομία για εμπλοκή σε σκάνδαλο με μίζες από παράνομη αγοραπωλησία ακινήτου που ανήκε σε Τουρκοκύπριο. 

Πρόκειται για τα μέλη της Γραμματείας του Πολιτικού Γραμματείας Βενιζέλο Ζανέττο και Χρίστο Αλέκου (πρώτος και δεύτερος δεξιά στη φωτογραφία) και το στέλεχος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας του ΑΚΕΛ, Αντώνη Ιωακείμ.

Σύμφωνα με καταγγελία που είχε κάνει επιχειρηματίας, το ΑΚΕΛ του είχε ζητήσει να κάνει μια "Γενναία εισφορά" για να τον βοηθήσουν στην αγοραπωλησία του ακινήτου, την περίοδο της διακυβέρνησης Χριστόφια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αγοραπωλησία εγκρίθηκε από το τότε υπουργικό συμβούλιο.

Το οικόπεδο αγοράστηκε παρανόμως από τουρκοκύπριο έναντι 1,5 εκ ευρώ και αμέσως μετά πωλήθηκε στη κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta για 24 εκατ. ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ο πρόεδρος της Cyta Στάθης Κιττής, αστυνομικοί, επιχειρηματίες κ.α.

Το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται ότι δέχθηκε τα χρήματα για να αποπληρωθούν δάνεια που είχαν κάνει στελέχη του για να βοηθήσουν την ποδοσφαιρική ομάδα ΑΛΚΗ, η οποία επίσης στελεχώνεται από μέλη του ΑΚΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...