Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Άνω - κάτω το ΑΚΕΛ λόγω σκανδάλων – Συζητείται και το ενδεχόμενο εκλογής νέας ηγεσίας(;)

Σε αναβρασμό το ΑΚΕΛ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για εμπλοκή κομματικών στελεχών στο σκάνδαλο Δρομολαξιάς - Cyta. 


Οι εσωκομματικές φωνές που τόνιζαν την ανάγκη για ανανέωση της λειτουργίας του κόμματος, και υπήρχαν ήδη από την εποχή της έκρηξης στο Μαρί αλλά και πιο πρόσφατα με την τέως κυβέρνηση να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες ικανοποιητικής διαχείρισης της κρίσης που έπληξε και την κυπριακή οικονομία, γίνονται ακόμα πιο έντονες, με το ενδεχόμενο να οδηγηθεί το ΑΚΕΛ σε έκτακτο συνέδριο να είναι πλέον ορατό.

Στο «περιθώριο» της συγκέντρωσης συμπαράστασης που πραγματοποίησαν οπαδοί και στελέχη του ΑΚΕΛ έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας χθες το πρωί, όταν οδηγούνταν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι Ζαννέττος και Αλέκου, συνεδρίασε χθες η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. Κύριο αντικείμενο συζήτησης υπήρξε η ανάγκη για αλλαγές στο κόμμα, είτε αυτές αφορούν την προβολή νέων προσώπων στο πολιτικό προσκήνιο είτε μεταρρυθμίσεις στις δομές και λειτουργίες του κόμματος, με αφορμή τα σκάνδαλα που βγαίνουν στην επιφάνεια και πλήττουν ανεπανόρθωτα την εικόνα του ΑΚΕΛ. Στόχος είναι η «επιβίωση» του κόμματος πετυχαίνοντας τις λιγότερες δυνατές ζημιές από τις τελευταίες αποκαλύψεις περί μιζών και εξόφλησης δανείων στελεχών του ΑΚΕΛ ή παραγόντων της Αλκής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο «Πολίτης» σήμερα, ακόμα και ο Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε για αλλαγές στο κόμμα σαν αυτές του ’90. Άλλα στελέχη έκαναν λόγο για σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου αντί για Προγραμματικού, όπου θα συζητηθεί ακόμα και το ενδεχόμενο εκλογής νέας ηγεσίας ή και νέων καθοδηγητικών Σωμάτων. Πολύ πιθανόν ανάλογη Συνεδρία να λάβει χώρα και την επόμενη εβδομάδα ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις του κόμματος.

Στο μεταξύ, δριμεία επίθεση κατά Αναστασιάδη εξαπέλυσε ο Α. Κυπριανού με αφορμή τη σύλληψη δύο στελεχών του κόμματος για το σκάνδαλο Cyta - Δρομολαξιάς κατηγορώντας το Προεδρικό ότι ακολουθεί «πορεία εθνικού διχασμού», τονίζοντας ότι «η παράταξη της δεξιάς λειτούργησε με παρόμοιο τρόπο και στο πραξικόπημα οδηγώντας τον τόπο στην καταστροφή».

Το ΑΚΕΛ υιοθέτησε τις δηλώσεις του ΓΓ Άντρου Κυπριανού για «πολιτική σκευωρία» όσον αφορά την υπόθεση Cyta – Δρομολαξιά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η εν λόγω υπόθεση «εξελίσσεται σε πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΑΚΕΛ και των στελεχών του, με στόχο να απαξιωθεί το κόμμα στα μάτια του κυπριακού λαού και να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα τεράστια υπαρκτά προβλήματα για τα οποία φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση Αναστασιάδη».

Επιπλέον η Ολομέλεια επανέλαβε «τα κρίσιμα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και προβληματίζουν κάθε σκεπτόμενο πολίτη:

1. Τι μεσολάβησε ώστε να διαφοροποιηθεί προς το ηπιότερο το κατηγορητήριο για τον κ. Λίλλη και να μετατραπεί από κατηγορούμενος σε κατήγορος;

2. Γιατί δεν ζητήθηκε από το ΑΚΕΛ να δώσουν πρώτα κατάθεση στην Αστυνομία και αν αυτή δεν ικανοποιούσε τις Αρχές τότε να προχωρούσαν σε συλλήψεις;»

Τέλος, η Ολομέλεια κάλεσε τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος να είναι σε εγρήγορση, να διατηρούν την ψυχραιμία τους και την αποφασιστικότητά τους «ώστε να γίνουν η ασπίδα προστασίας του ΑΚΕΛ».

http://www.newsit.com.cy/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...