Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Νέα δημοσκόπηση δείχνει καθίζηση του ΑΚΕΛ

Στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει μόλις το 14.4%  σε αντίθεση με το ΔΗΣΥ που ξεπερνάει το 25%


Στο κενό έχει πέσει η προσπάθεια του ΑΚΕΛ να απεκδυθεί των ευθυνών της κυβέρνησης Χριστόφια για την τραγική κατάσταση της Κυπριακής οικονομίας. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το 49% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση Χριστόφια φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ μόλις το 3% θεωρεί υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση Αναστασιάδη. Το 5% επιρρίπτει την ευθύνη στην Ε.Ε και το 35% στις Τράπεζες.

Σημαντικό κόστος πληρώνει το ΑΚΕΛ όπως φαίνεται και στη πρόθεση ψήφου, όπου συγκεντρώνει μόλις το 14.4% ενώ αντιθέτως ο «κυβερνών» ΔΗΣΥ ξεπερνάει το 25%.

Το ΔΗΚΟ εξασφαλίζει το 8,9% ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ μετά βίας ξεπερνά το 3%. Πολύ χαμηλό ποσοστό λαμβάνει το νεοσύστατο κόμμα «Συμμαχία Πολιτών» του Γ. Λιλλήκα (2,1%) ενώ αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές θα έμενε εκτός βουλής το ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) με 1,2% όσο λαμβάνει και το Κίνημα Οικολόγων. Νικητής της δημοσκόπησης είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος με 42,3%

Πολύ υψηλά είναι και τα ποσοστά αποδοχής του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με το 60% να τον αξιολογεί θετικά.

Αντιθέτως το κόστος της διακυβέρνησης Χριστόφια πληρώνει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού με θετική αποδοχή μόλις 31%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει και ένα σοβαρό πλειοψηφικό ποσοστό απαισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας με το 69% να θεωρεί ότι το 2014 θα είναι χειρότερο από το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...